03.05.2024 484

Перший в області, у ТОП-50 ЗВО по Україні: Уманський НУС у розподілі видатків державного бюджету між закладами вищої освіти державної форми власності, що належать до сфери управління МОН

На старті вступної кампанії, коли постає питання не лише вибору спеціальності, а й закладу освіти, важливо вивчити всі аспекти, що засвідчують авторитетність ЗВО і рівень якості освіти, який він надає.

02 травня Міністерство освіти і науки України оприлюднило дані про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти державної форми власності, що належать до сфери управління МОН. Відповідно до даного переліку, Уманський національний університет садівництва увійшов до ТОП-50 ЗВО на рівні України та посів 1 місце на рівні Черкаської області.

Даний розподіл засвідчує ефективність функціонування закладу освіти та вибудовується на основі 5 критеріїв:

  • Кількість студентів, які навчаються за кошти бюджету (основний показник);
  • Наукова активність;
  • Інтернаціоналізація освітньо-наукового процесу;
  • Відсоток працевлаштованих випускників за даними Пенсійного фонду України;
  • Регіональний коефіцієнт (діє для прифронтових регіонів).

Відтак можемо зауважити, що рівень освітніх послуг Уманського національного університету садівництва та прогресуючий стан наукової й освітньої діяльності дають можливість випускникам закладу освіти успішно працевлаштовуватися за фахом, а спільноті університету – отримувати відповідне державне фінансування.

Загалом розрахунковий контингент студентів Уманського НУС зріс на 6,2%, а фінансування, відповідно, – на 17,0%. Даний показник є найвищим серед закладів вищої освіти Черкаської області.

Нагадаємо, що раніше Уманський національний університет садівництва посів 19 місце по Україні та 1 по Черкаській області у рейтингу ЗВО України за результатами акредитаційних експертиз 2019–2023 рр.

Тобто впевнено можна підсумувати: Уманський національний університет садівництва – лідер освітньої діяльності Черкаської області за якістю освіти й ефективністю функціонування!

Тож обирайте кращих і будьте з прогресивними заради власного успішного майбутнього!