15.03.2024 1435

Уманський національний університет садівництва та Асоціація «Укрсадпром»: співпраця на користь садівничої галузі України

Уманський національний університет садівництва – заклад вищої освіти з глибокими освітніми та науковими традиціями, в основі яких лежить тісна співпраця та постійний, відкритий діалог з практиками і роботодавцями.

Започатковані 180 років тому основи діяльності є базовими та дієвими і в сучасному освітньо-виробничому середовищі. Тож адміністрація університету активно притримується заданого вектору руху, лише вдосконалюючи та розширюючи коло дружніх взаємин з представниками виробничої сфери.

Саме у згаданому лейтмотиві пройшла зустріч ректора університету Олени НЕПОЧАТЕНКО та першого проректора Івана МОСТОВ’ЯКА з представниками Асоціації «Укрсадпром» – багаторічним партнером закладу освіти у науковій, освітній і виробничій діяльності. Під час бесіди було обговорено низку концептуальних питань щодо розвитку подальшої співпраці.

Уманський національний університет садівництва та Асоціація «Укрсадпром»: співпраця на користь садівничої галузі України
Уманський національний університет садівництва та Асоціація «Укрсадпром»: співпраця на користь садівничої галузі України

Окремо очільник Асоціації Олександр МАТВІЄЦЬ презентував керівництву університету новий номер журналу «Українські сади», у якому публікують свої наукові пропозиції виробництву представники викладацької спільноти університету, а нині розміщено розлогу та ґрунтовну статтю видатного філософа сучасності, доктора філософських наук, професора кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Павла ЯМЧУКА, життя якого, на жаль, обірвалося.

Асоціація «Укрсадпром» – єдине самоврядне об’єднання галузей садівництва, ягідництва та розсадництва, до складу якого входить понад 60% вітчизняних виробників продукції з плодів і ягід, виробників і постачальників садивного матеріалу з 15 областей України, які забезпечують понад половину промислового виробництва фруктів і ягід в Україні. Уманський національний університет садівництва є її активним учасником і на нього, як єдиний в Україні профільний заклад вищої освіти, покладено відповідальність за науковий супровід діяльності та забезпечення кадрового потенціалу.

Співпраця з таким потужним об’єднанням, як асоціація «Укрсадпром», засвідчує не лише зацікавленість практиків у науково обґрунтованих підходах ведення профільної діяльності, а, насамперед, є свідченням авторитету Уманського національного університету садівництва як закладу вищої освіти, здатного забезпечити сучасну садівничу галузь і кваліфікованими, освіченими працівниками, і цікавими та свіжими науковими пропозиціями.