10.02.2022 6247

11 лютого – Міжнародний день жінок і дівчат у науці

11 лютого – Міжнародний день жінок і дівчат у науці
11 лютого – Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Щорічно 11 лютого, відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 15 грудня 2015 року, відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). І хоч воно достатньо молоде, але отримало значну популярність, адже має на меті важливу місію: досягнення повного та рівного доступу жінок і дівчаток до науки, а також забезпечення гендерної рівності, розширення прав і можливостей жінок та дівчат.

International Day of Women and Girls in Science доводить у сьогоденні те, що наука та відсутність гендерного розподілу є важливими для досягнення цілей сталого розвитку у всього світу. І дане твердження є беззаперечною аксіомою, адже яскраві та доленосні відкриття та здобутки прекрасних представниць людства присутні в усіх сферах життя, однак у науці вони мають особливий шарм і вагу.

Чимало талановитих сподвижниць наукової праці Уманського національного університету садівництва нині працюють над розвитком університетської і вітчизняної науки. Тож щиро вітаємо наших найкращих у світі жінок-науковиць університету з цим святом! Бажаємо творчого натхнення, плідної праці, вірних і дорогих людей поруч, які своєю підтримкою стануть рушійною силою до нових ідей і проєктів та успіхів у їх реалізації. Висловлюємо вам щиру вдячність і повагу за відданість науці та натхненну працю. Натхнення вам, оптимізму, успіху у реалізації ідей!

Пресцентр Уманського НУС