22.09.2023 1919

179 сторінка літопису: Уманський НУС святкує свій День народження

Щорічно у вересні колектив Уманського національного університету садівництва святкує день народження навчального закладу, який цьогорічний проходить під гаслом «Освіта. Наука, Перемога. Україна». Тож погожого осіннього дня Університетська площа зібрала громаду закладу освіти та гостей для традиційного заходу, що лишить по собі у серцях теплі та приємні емоції.

Ще нещодавно школярі, згодом абітурієнти, а нині – першокурсники одного з найповажніших закладів аграрної освіти України, натхненні, окрилені та сповнені рішучості підкорювати науково-освітні вершини, разом з очільниками факультетів та керівництвом університету, зібралися дружним колом, аби долучитися до славної університетської традиції – посвяти в студенти Уманського НУС.

Зважаючи на воєнний час, захід було організовано з урахуванням всіх безпекових норм, а перед початком урочистостей присутнім було оголошено про необхідний порядок дій.

179-й День університету проходив у формі марафону благодійності «Волю творять вільні люди», до якого мали змогу долучитися всі учасники та присутні, матеріально висловивши своє бажання допомогти співвітчизникам, зробити посильний внесок у наближення Перемоги й утвердження миру в Україні та гривнею допомогти захисникам долати ворога.

Традиційна посвята розпочалася з Гімну України у виконанні ансамблю пісні і танцю «Хлібодари» Центру культури і виховання Уманського НУС.

Нове покоління студентів Уманського НУС щиросердно привітала ректор університету Олена НЕПОЧАТЕНКО: «Уманський національний університет садівництва пройшов тривалий шлях успішного становлення та розвитку. І найбільшою його цінністю завжди були люди: зацікавлені студенти, цілеспрямовані науково-педагогічні працівники, відповідальні батьки, випускники та меценати. Тож, шановні першокурсники, з вдячністю проживайте кожен день свого життя, адже плата за нього є надто високою. Навчайтеся натхненно, поринайте у знання з ентузіазмом, живіть яскраво – тому що саме таким є студентське життя в Уманському національному університеті садівництва. Вірю, що ваш шлях, загартований випробуваннями і воєнними буднями, неодмінно буде успішним і щасливим!»

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих захисників і захисниць, серед яких і студенти та випускники університету, у боротьбі з ворогом за волю та незалежність України.

Молитву за мир в Україні та традиційний ритуал посвяти першокурсників у студенти Уманського НУС провів отець Олександр ГРИНЬКО, настоятель Храму Свято-Троїцького ПЦУ, який також благословив студентів на успішне навчання.

Захід відзначився низкою благодійних активностей. Зокрема, учасники Дня університету мали змогу випробувати власний мистецький потенціал під час арт-тренінгу «Мистецтво нескорених», насолодитися благодійним концертом талановитих учасників, співаків і танцюристів, Центру культури та виховання студентів Уманського НУС, переглянути колоритну науково-патріотичну виставку «Уманський національний університет садівництва: погляд крізь століття у майбутнє».

Також першокурсники, в рамках зустрічі «Відверто про секрети», поспілкувалися з Радою студентського самоврядування університету, під час якої дізналися про особливості та цікавинки студентського життя.

Шановні першокурсники! Нині життя кожному з вас дарує шанс стати висококласним фахівцем в обраній сфері. Тож хай ваше навчання стане успішним стартом у подальшому професійному зростанні. Впевнені, що після Української Перемоги з’являться нові можливості, але ми вже зараз маємо дбати про власну готовність бути підтримкою рідним і близьким, державі й українському суспільству. Тому не чекайте посмішок долі – створюйте її позитивний настрій самі! І хай Гімн України, що лунав сьогодні під думки університетської родини про мир, є символом жаги до життя, освіти, прогресу, миру, як живильна мелодія, що наповнює сенсом і об’єднує націю – спонукає вас до розвитку!

Шановна університетська спільното! Хай кожен день дарує усім нові перспективи, що допоможуть нам й університету ставати кращими, ефективнішими, освіченішими, здоровішими, щасливішими та радіснішими! І хай відкритість до нових ідей і гарних можливостей допомагає у здійсненні мрій!

У Книзі історії Уманського національного університету садівництва нині розпочато написання 179 сторінки. Тож хай на ній зафіксуються всі наші цьогорічні вдалі починання, високі результати праці та втілення найсміливіших задумів!