20.07.2024 43

20 липня — Міжнародний день шахів

Прибічники складної інтелектуальної гри із когорти Уманського національного університету садівництва нині відзначають свято шахів. Колектив кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Уманського національного університету садівництва регулярно влаштовує для студентів і викладачів змаганнях з шахів, щороку проводяться інтелектуальні ігри з шахів на Кубок ректора. Тож і вітати нині, у день шахів, громаді є кого.

Гра в шахи дозволяє збалансувати морально-психологічний стан, поліпшити пам’ять, боротися зі старечими відхиленнями мозку та навчитись мислити креативно, вирішуючи складні завдання. Світова спільнота обожнює гру в шахи і затишні вечори проводить під матчі, які називають шаховими поєдинками. Дорослі та малі, літні і юні гравці в шахи обожнюють цікаві «ходи королеви» та «будапештський гамбіт», легко реалізують «хід конем» та «мат». Не даремно за легендою бог війни Марс, закохавшись у дріаду Каїссу, зумів добитися взаємності лише завдяки винаходу шахів, саме шахи можуть заволодіти серцем як юнаків, так і дівчат, як дітей, так і людей похилого віку. До речі, Каїсса вважається музою і покровителькою шахів.

Вітаємо з Міжнародним днем шахів всіх причетних до цікавої гри, з радістю долучаємося до цього прекрасного виду спорту, бажаємо професіоналам і любителям цікавих партій і кращих ходів — будьте здорові й хай панує мир у світі, як на змаганнях із шахів.