20.02.2015 5235

20 лютого Україна вшановує річницю Революції гідності

Зараз Україна переживає складні часи, захищаючи свою територіальну цілісність та суверенітет від посягань ворога. Відстоюючи незалежність і свободу, держава втрачає своїх найкращих синів, які боронять кордони та рубежі рідної землі. Болем відгукуються в серцях українців Небесна Сотня, що полягла на Майдані заради кращого майбутнього своїх дітей, і численні подвиги військових у зоні АТО, багато з яких добровільно пішли захищати свою державу, сім’ї, співвітчизників.  

20 лютого Україна вшановує річницю Революції гідності
20 лютого Україна вшановує річницю Революції гідності
З початку буремних подій, що супроводжували Революцію гідності, колектив Уманського національного університету садівництва став їх безпосереднім учасником, адже одним із Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя за оновлене майбуття нашої держави, став випускник нашого університету Віталій Васільцов… На вшанування його пам’яті в університеті прийнято рішення щодо встановлення меморіальної дошки, що має сповіщати майбутні покоління про подвиг Героя України, що своєю жертовністю й відвагою довів любов до рідної землі та віру в її краще майбутнє.

На виконання Указу Президента України від 11.02.2015 №69/205 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» у всіх навчальних закладах пройдуть бесіди, тематичні уроки, виховні години, позакласні заходи та «круглі столи», книжково-ілюстративні виставки, присвячені подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє.

І колектив Уманського НУС є активним учасником заходів із вшанування пам’яті героїв, які пожертвували життям заради нашого майбутнього: допомагаємо бійцям у зоні АТО, організовуємо зустрічі студентської молоді з воїнами…

20 лютого Україна вшановує річницю Революції гідності
20 лютого Україна вшановує річницю Революції гідності

Слава Україні! Слава героям! Герої не вмирають! Вічна пам’ять про них житиме у безхмарному небі, у щасливій посмішці малюка, у співочій Україні, яку нікому не здолати, бо сила її – в єдності!

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів