22.08.2014 4940

23 серпня українці відзначають величне свято

"Вітчизно свята, дорога Україно, для кожного з нас ти у світі єдина"

Україна – країна смутку і краси... Історія народу, як і життя людини, має героїчні й трагічні, щасливі й нещасливі сторінки. Багато випробувань випало на долю українців.

Україна – це наша предковічна прадідівська земля. Вона відома світові рясними щедротами: хлібом-сіллю і піснею, чесною воєнною звитягою в обороні своїх прав і милосердям до скривджених.

23 серпня українці відзначають величне свято
23 серпня українці відзначають величне свято
Проте сусідні держави завжди зазіхали на нашу незалежність, йшли війною на нас, грабували, тримали в ярмі. Віками наш волелюбний народ боровся з татарськими ордами, турецькими яничарами, польськими феодалами.

День Незалежності України — головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді. 

23 серпня українці відзначають величне свято – День прапора України. Сполучення синього та жовтого кольорів – одне з найдавніших серед сучасних національних прапорів усіх континентів.

Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий – символ праці і достатку – це колір хлібного лану.

Це свято з'явилося завдяки підписанню в 2004 році відповідного указу президентом Л. Кучмою.

У читальному залі №2 діє книжкова виставка, присвячена Дню Незалежності України та Дню прапора.

Рідний край, рідна земля. Батьківщина, Україна... Які це прості і разом з тим прекрасні і святі для нас слова! Велика і священна любов до України жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях її кращих синів і дочок.

Віра Побережець,

провідний бібліотекар

Наукової бібліотеки