30.05.2015 4899

31 травня – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

У цей день, вільний від тютюнового диму, у всьому світі проходять акції по боротьбі з курінням. Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб у 21 столітті проблема куріння тютюну зникла, адже курцями є більша половина всього чоловічого населення планети і близько чверті жіночого.

Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин. В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Саме воно спричиняє численні бронхіти, пневмонії, астми, серцево-судинні та неврологічні ускладнення.

Молодь Уманського національного університету садівництва активно приєдналася до проведення акції «Вільна від тютюну молодь», ініційованої відділом у справах сім`ї та молоді Уманської міської ради. У сквері на центральній площі міста агітбригади з різних навчальних закладів за допомогою газет-стіннівок та музичних композицій пропагували здоровий спосіб життя, розповідали про історію появи тютюну, закликали боротися зі згубною звичкою.

31 травня – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням
31 травня – Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням

Учасники СТЕМу «Добродії» (художній керівник Галина Бруй) у своїй інсценізованій композиції показали, що куріння призводить до непередбачуваних наслідків та закликали присутніх: «Своє життя ви бережіть і від шкідливого біжіть».

Проведена акція ще раз засвідчує, що молодь оновленої України прагне жити у здоровому суспільстві, в якому немає місця шкідливим та згубним звичкам.

Надія Зубова, методист Центру культури та виховання студентів