04.06.2024 886

Незабутні враження та благодійність: День друзів в Уманському національному університеті садівництва

«Біг заради перемоги для підтримки ЗСУ»

З таким гаслом розпочався день викладачів, студентів і працівників Уманського національного університету садівництва 4 червня 2024 року. В рамках проведення заходів до Дня друзів, біг об’єднав громаду навчального закладу та підбадьорив присутніх у прагненні ставати щоденно сильнішими та здоровішими, а ще — допомогти друзям, які на війні з окупантом боронять наші життя. Ініціаторами забігу «Біг заради перемоги для підтримки ЗСУ» стали працівники кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін та Рада студентського самоврядування, вони підготували учасникам марафону пам’ятні сертифікати.

Виступ голови студради університету Олександри КУРМАЗ і проректора з науково-педагогічної роботи Михайла МАЛЬОВАНОГО надихнули учасників благодійно-спортивного марафону, а завідувач кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Юрій МОРОЗ розповів про умови забігу. «Захід є не просто спортивною подією, а символом нашої спільної волі до перемоги. Нашої маленької, але значимої участі у підтримці наших воїнів, які на передовій. Ми обʼєднанні у прагненні миру, спокійного життя і відчуття майбутнього. А без перемоги над ворогом це все неможливо. Біг — це не лише фізична активність, але й потужний символ прагнення до кращого майбутнього. Кожен крок, який ми робимо сьогодні, робить нас сильнішими, загартованішими до труднощів. Наш благодійний марафон — це унікальна можливість продемонструвати нашу солідарність і співчуття. Кожен з вас, незалежно від віку чи фізичної підготовки, сьогодні робить величезний внесок у спільну справу, і не лише донатом, а й участю у символічному забігу єдності у допомозі нашим Збройним Силам», — сказала Олександра КУРМАЗ.

До благодійного марафону «Біг заради перемоги для підтримки ЗСУ» долучилися викладачі та студенти всіх факультетів Уманського НУС. І завдяки спільним донатам учасників забігу вдалось зібрати 50 250 гривень.

Похід до Білогрудівського лісу

Подарунком до Дня друзів для всього колективу Уманського НУС став похід до Білогрудівського лісу. Зорганізований колективом факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин відпочинок став морально-психологічною підтримкою для присутніх, адже окрім важливих елементів сьогодення, донатів та допомоги захисникам, присутні мали нагоду насолодитися цікавою конкурсно-розважальною програмою заходу, посмакувати смачним шашликом і всілякими смаколиками. Помічниця ректора Валентина ЧЕРНИЧЕНКО, привітавши присутніх, наголосила на важливості підтримки тих, хто нині на фронті.

Голова профкому Маргарита ПАРУБОК до Дня друзів підготувала подарунки кращим студентам-активістам університету, дипломи презентували у наступних номінаціях:

«Краща академічна група УНУС» — 11-м група факультету менеджменту, староста — Аліна ГОЛОБОРОДЬКО, куратор — Людмила ДЛУГОБОРСЬКА;

Нагороди отримали переможці фотоконкурсу «Сучасність УНУС у світлинах», присвяченому 180-річчю університету:

за зайняте І місце «Великі світлини маленьких місць» — Уляна ГРИГОРЕНКО, студентка 11-кн групи факультету економіки і підприємництва;

за зайняте І місце «Сучасність УНУС» — Тамара КОРНІЄНКО, студентка 21-зр групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин;

за зайняте І місце «Молоді очі університету» — Анна ЛЮБЧЕНКО, студентка 31-б групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин;

в номінації «Вибір глядачів» — Ростислав Смаровоз, студент 21-т групи інженерно-технологічного факультету.

Відзначили студентів, які перемогли в огляді-конкурсі «Краща кімната в студентських гуртожитках УНУС», присвяченому 180-річчю університету:

за зайняте І місце — Ілона НЕПОКРИТА, студентка факультету агрономії;

за зайняте І місце — Дар’я ДЕМИДОВА студентка факультету агрономії;

за зайняте І місце — Руслана МЕЛЬНИК, Вікторія КУЗНЕЦОВА, Анастасія КОВТЮШЕНКО студентки факультету менеджменту;

за зайняте ІІ місце — Тетяна ЗАЇКА студентка факультету менеджменту та Євгенія ЗАЇКА студентка факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин;

за зайняте ІІІ місце у — Анастасія ГРИНЬКО, Анастасія МОРОЗЮК, Вероніка ДУДНИК студенти факультету економіки і підприємництва;

заохочувальний приз отримали — Даниїл БРЕУС та Руслан МЕТЕЛЬСЬКИЙ, студенти факультету агрономії, які зробили свою кімнату в гуртожитку кращою.

Молодь радісно бігала по лісу в пошуках пазлів, аби скласти мапу України, весело співали пісні, згадуючи їх лише за одним словом, проявляли ерудицію і кмітливість в грі «Крокодил», жартували та грали в волейбол. Наставники-викладачі радісно спостерігали за вихованцями, допомагали в конкурсах, грали у спортивні ігри: ось воно щастя — бачити посмішки дітей.

Лариса РОЗБОРСЬКА, завідувачка кафедри біології факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин вкотре долучить до здобутків колективу допомогу захисникам завдяки акції «Франка на фронт». Висловлюємо вдячність за свято, яке стало традиційним для когорти Уманського НУС, і кожному окремий уклін за внесок, який веде країну до Української Перемоги. З Днем друзів, шановні, хай мирно живеться у рідній країні!