15.03.2014 5022

А на очах бринить сльоза…

Вічна слава героям, які полягли

За наше мирне життя !

Вічна слава воїнам, вдовам, сиротам

Які пішли в небуття !

 

В березневі дні ми відзначаємо 70-ту річницю визволення Черкаського краю від німецького агресора. 10 березня 1944 року завершилися бої в краї, коли останній недобитий окупант перетнув, рятуючись, межі Уманського району. Чорна ніч фашистської неволі, яка висіла над краєм 930 днів, канула у вічність.

З метою вшанування пам’яті тих, хто поклав життя на вівтар звільнення своєї Батьківщини від німецьких окупантів, залишившись під скромними обелісками чи у братських могилах, та віддаючи данину синівської поваги тим, кому судилося повернутися живими до дому, 12 березня члени ради студентського самоврядування факультету агрономії разом зі студентами факультету вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з цієї жахливої війни, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

Студенти переглянули фільм про звільнення Уманщини від фашистських загарбників. Також увазі молоді було запропоновано перегляд фотографій, датованих 1944 роком, які викликали жваве обговорення у присутніх.

Вшановуючи пам'ять тих, хто поліг, визволяючи нашу землю від фашизму, згадуючи в серцях тих, хто залишився та був похований як невідомий солдат, та тих, хто став героями і чиї імена ввійшли золотими літерами в історію нашої держави, студенти схилили голови у хвилині жалоби та мовчання.

А на очах бринить сльоза…
А на очах бринить сльоза…
А на очах бринить сльоза…
А на очах бринить сльоза…
А на очах бринить сльоза…
А на очах бринить сльоза…

Ратний подвиг дідів і прадідів у Великій Вітчизняній війні ніколи не може бути забутим. І, нам, нащадкам, варто завжди пам’ятати героїчні подвиги співвітчизників й шанувати тих, хто загинув у роки Великої Вітчизняної війни, визволяючи рідну землю.

                              Юля Тітова, голова ради студентського самоврядування

                        факультету агрономії