16.01.2024 1532

Агроном – професія поза часом

Факультет агрономії Уманського національного університету садівництва відомий як на вітчизняних освітньо-професійних теренах, так і за кордоном своїм ґрунтовним підходом до освітньої діяльності. Це засвідчують успіхи випускників факультету, які вдало реалізовують себе у професії як в якості цінних співробітників потужних компаній, так і в підприємницькому сегменті.

Агрономи в Україні відіграють важливу роль у веденні сільськогосподарської діяльності, що є однією з ключових галузей економіки країни. Тож студенти, які обрали для навчання спеціальність 201 «Агрономія», вивчають різні аспекти її реалізації, такі як ґрунтознавство, агрохімія та агроекологія, хімія, ботаніка, агрометеорологія, генетика, органічне землеробство й інші, що формують профільні знання глибинного характеру.

Окрім фахових знань, навчання на факультеті агрономії відкриває безліч можливостей для реалізації здобувачів у сфері інноваційних досліджень. Адже освітня складова вдало поєднується з науковими практиками. До того ж, до послуг майбутніх агрономів – навчальні лабораторії, дослідні ділянки, потужна бібліотека, сучасні технологічні засоби, що дають можливість здійснювати власний пошук нестандартних рішень професійної діяльності.

Окрім зазначеного, факультет плідно співпрацює з провідними підприємствами у царині реалізації дуальної форми освіти. Це дозволяє молоді не лише бути в тренді актуальностей сфери агрономії, а й набути необхідних практичних навичок, та, за наполегливої і відповідальної праці, отримати перше робоче місце ще під час навчання.

Викладачі та студенти факультету агрономії Уманського національного університету садівництва, використовуючи власний науковий потенціал, активно працюють над розвитком сільського господарства, забезпечуючи потреби сучасного суспільства, дбаючи про збереження біорізноманіття та впровадження кращих технологічних практик. А випускники факультету агрономії сприяють підвищенню рівня економічного розвитку сільськогосподарських підприємств через оптимізацію виробництва та впровадження ефективних методів управління.

Загалом, аграрному виробництву в Україні відводиться важлива роль підтримки сталого економічного розвитку та формування належного рівня продовольчої безпеки держави. І з часом його актуальність лише зростатиме. А відтак збільшуватиметься потреба і в кваліфікованих фахівцях спеціальності «Агрономія».