29.12.2016 1358

Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 423-А від 23.12.2016 р. з 26 грудня по 28 грудня 2016 р. на інженерно-технологічному факультеті Уманського НУС працювала експертна комісія у складі: Чурсінова Юрія Олексійовича – завідувача кафедри технології зберігання та переробки сільськогосподарської продукції Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, доктора технічних наук, професора та Богомолова Олексія Васильовича – директора навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університет сільського господарства імені Петра Василенка, доктора технічних наук, професора, з метою проведення акредитаційної експертизи підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна».

Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»

Комісія ознайомилась з навчально-методичним,  інформаційним та кадровим забезпеченням навчального процесу, матеріально-технічним оснащення факультету та випускової кафедри, оцінила рівень знань з фахових дисциплін відповідно до навчального плану студентів зі спеціальності «Технології зберігання і переробки зерна».

Робота експертної комісія розпочалась зі знайомства з колективом випускової кафедри технології зберігання і переробки зерна. Експерти ознайомились з навчально-методичним та матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна».

Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»

У ході перевірки було детально вивчено та проаналізовано установчі, нормативно-правові та розпорядчі документи, що регламентують діяльність навчального закладу та підготовку фахівців зі спеціальності, що акредитується.

Експертами було проведено комплексні контрольні роботи з дисциплін «Інтелектуальна власність», «Управління якість продукції зернопереробних підприємств», «Інноваційні технології зберігання і переробки зерна», «Технології функціональних зернових продуктів», «Технологічна експертиза виробництва зернових продуктів», «Біотехнологічні процеси в технології зернових продуктів» для оцінки залишкових знань студентів спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна».

Перевірка курсових проектів, робіт з дисциплін «Інноваційні технології зберігання і переробки зерна» та «Інноваційний інжиніринг зернопереробних підприємств» підтвердила високий рівень їх виконання.

Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»

Експертна комісія відмітила, що випускова кафедра та інженерно-технологічний факультет в цілому співпрацюють з достатньою кількістю підприємств, науково-дослідних установ та навчальних закладів, яка сприяє підготовці фахівців з глибокими знаннями сучасних вимог і тенденцій розвитку техніки та технологій.

Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»
Акредитаційна експертиза підготовки магістрів зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна»

В цілому, комісія, провівши акредитаційну експертизу відзначила, що в Уманському національному університеті садівництва витримані вимоги щодо акредитації з підготовки фахівців зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна», а за перевіреними критеріями (навчально-методичне, кадрове, наукове, матеріально-технічне та інформаційне забезпечення) університет спроможний здійснювати підготовку фахівців зі спеціальності 8.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна» у кількості 20 осіб.

Висновок експертної комісії про підсумки акредитаційної експертизи (ОКР - магістр, спеціальність 8.05170101 "Технології зберігання і переробки зерна")