16.11.2022 3070

Аукціон заради Перемоги

Починаючи з 24 лютого, ми всі живемо в реаліях війни. Хтось більшою мірою, хтось меншою, але кожен з нас перебуває на лінії фронту – освітнього, благодійного, виробничого. А ще ми всі чітко знаємо, що наша лінія тилової оборони була б неможлива без захисників і захисниць, які боронять Батьківщину на лінії вогню.

Починаючи з 2014 року ми масово дізналися, що таке волонтерська діяльність. І зрозуміли вагу кожної гривні у великій спільній справі боротьби за волю, незалежність і право мирно жити на рідній землі. Тож постійно шукали нові шляхи залучення якомога більшої кількості людей до волонтерства та благодійності.

15 листопада в Уманському національному університеті садівництва, за ініціативи ради студентського самоврядування факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, було проведено благодійний ярмарок-аукціон на підтримку Збройних Сил України.

Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги

Розпочинаючи благодійний захід, Сергій Щетина, декан факультету плодоовочівництва, екології і захисту рослин, з гордістю та сумом зазначив: «Кількість здобувачів освіти, які навчалися чи дотепер є студентами нашого навчального закладу, а нині перебувають на фронті, сягнула 300 осіб. На превеликий жаль, є і ті, хто ніколи більше не побачить на власні очі мирне небо. Це Ярослав Альошин, Олексій Сухоруков, Павло Стахов, Артем Яковлєв, Василь Гончарук. Світла пам’ять Героям…Тож вшануймо хвилиною мовчання їхню та всіх полеглих бійців пам'ять».

Привітала присутніх й Оксана Слонська, директор ГО «Родина Героя», яка від імені усіх родин загиблих воїнів висловила слова вдячності організаторам і втіху від того, що рушійною силою, активом таких проєктів є молодь. А також зауважила, що саме небайдужі громадяни є надійним тилом для тих, хто нині на передовій. «Тому мусимо усвідомити: в наших руках наше майбутнє. І нам далі жити на цій землі, з усвідомленням наших справ», – зазначила гостя.

Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги

Підтримала ініціативу, а також висловила сподівання на традиційність заходу і ректор Олена Непочатенко: «Мене щиро тішить ініціатива студентства, їхня готовність до дій і праці. І відгук університетської спільноти, адже серед присутніх – представники всіх факультетів. Цим благодійним заходом ми продовжуємо низку добрих справ, які стали для нас вже традиційними. Особливо починаючи з 24 лютого, коли кожен знайшов власну волонтерську нішу. Сьогодні ми проводимо цей благодійний ярмарок-аукціон в укритті, але я, як і всі ми, впевнена, що незабаром повернемося до того життя, коли ходити на пари буде безпечно. І ми завдячуємо всім сьогодні і надалі Збройним Силам України».

Анонсований попередньо аукціон набув популярності серед університетської громади, лоти затверджувалися організаторською групою попередньо, дбайливо добиралися якісні, креативні та високохудожні позиції. Ювелірні прикраси, сувенірна продукція, вироби з бісеру, керамічний посуд, розписаний у техніці петриківського розпису, скриньки, обереги для дому, смаколики, полотна образотворчого мистецтва, вишивка та навіть ікони – це неповний перелік запропонованих до аукціону лотів.

Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги

Активність присутніх покупців, серед яких були і члени колективу університету, і запрошені гості, підприємці, керівники громадських організацій та військові, була надзвичайно високою. Як і кількість бажаючих охопити лоти своєю увагою в грошовому еквіваленті. Енергійності заходу додавали неперевершені жарти ведучого аукціону – Віталія Мельничука, який скромно зауважив, що найціннішим лотом з університету нині володіє він – і це його прекрасна дружина.

Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги
Аукціон заради Перемоги

Аукціон проходив надзвичайно жваво та завзято, кожен лот знайшов свого власника. А зібрані кошти, за запевненням організаторів, будуть передані на потреби бійцям Збройних Сил України.

Шановна університетська родино! Наші спільні зусилля на користь держави ще раз показують чистоту наших сердець! Здійснивши сьогодні матеріальну підтримку для захисників – маємо нагоду наблизити таку омріяну всіма українцями світу Перемогу. Щира вдячність кожному учаснику аукціону, креативним організаторам і незрівнянному ведучому. Низький уклін захисникам, які, стримуючи ворожу навалу, надають нам можливість навчатися, працювати, жити. Сьогодні кожен з нас своєю участю заклав цеглинку майбуття мирної, нової України. Миру всім та добра!

 

Пресцентр Уманського НУС