07.04.2022 4395

Благих звісток і миру нам!

7 квітня відзначається велике свято християн східного обряду – Благовіщення. У цей день, за Святим Письмом, Архангел Гавриїл приніс Діві Марії звістку, що вона буде матір’ю Сина Божого. І саме з цього моменту почалося звільнення роду людського від гріха.

Українці завжди з повагою ставилися до свята Благовіщення. Працювати у цей день вважалося великим гріхом, а от після свята слід було розпочинати всі роботи на землі, бо «Господь благословить всяке дихання» і все буде гарно рости та плодоносити.

Цьогорічне Благовіщення для кожного українця є особливим: потерпаючи від щоденних жахіть війни, оплакуючи загиблих, ми не втрачаємо віри, покладаючи немеркнучі надії і підносячи молитви про якнайшвидше отримання благої звістки про перемогу.

Шановна університетська родино! Разом ми сила, а наші сподівання та думки – це той вектор руху та розвитку, що визначає майбутнє. Тож будьмо згуртованими, прямуймо до світла та наближаймо мир на українській землі!

Хай у ваші домівки приходять лише гарні звістки, а доля буде щасливою під мирним небом вільної, незалежної, квітучої України! Зі святом!

Ректорат

Профком