18.05.2013 5724

Чарівна Черкаська сторона

   16 травня 2013 р. до Міжнародного дня музеїв працівники Наукової бібліотеки організували для гостей університету з м. Лохвиця Полтавської області незабутній екскурс: завітали до музею університету, де  Лариса Цимбровська розповіла історію Уманського національного університету садівництва, відвідали  Наукову бібліотеку,  де директор  Світлана Нижник ознайомила їх з роботою відділів.

   У читальній залі №1 підготовлена виставка «Чарівна Черкаська сторона», на якій представлено книги та періодичні видання про історію Черкащини, зокрема, «Історія сіл і міст УРСР» Черкаської обл., туристичний путівник «Від Краю до Краю», «Природа Черкащини» та ін.

   Декан агрономічного факультету Андрій Мартинюк розповів про переваги навчання в університеті, про висококваліфікованих вчених кафедр факультету, та які посади можуть обіймати фахівці зі спеціальностей «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» та «Агрономія».

   Продовженням стала  екскурсія по дендропарку «Софіївка», що зайняв перше місце на конкурсі «Сім чудес України», яку провела провідний бібліотекар Наукової бібліотеки Марія  Фіткаленко.

   Тож, пройшовшись даним маршрутом, милуючись красою студентського містечка, дивлячись на його зелені шати, затамовуючи подих,  прислухаючись до розмов вікових крон, до багатоголосого пташиного співу, так і хочеться приїхати сюди знову і знову.

Світлана Нижник, директор Наукової бібліотеки