30.08.2024 130

Часточка в загальній перемозі: Колектив Уманського НУС передав кошти на потреби захисників

Колектив Уманського національного університету садівництва невтомний на шляху до Перемоги, адже дбати про захисників — це першочергове завдання кожного члена згуртованої аграрної родини. У рамках проведення заходів з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, студенти та викладачі зібрали та передали Громадській організації «4.5.0 Україна» кошти, котрі закриють нагальні потреби підопічних військових Збройних Сил України.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості й ворожі збройні сили впритул розстріляли колони українських військових. «Домовленості завжди порушуються ворогом, тому що у нього інша мета… А українці здавна були вірними, відданими, порядними, нам важливо зберегти пам’ять про захисників», — зауважує помічниця ректора Валентина ЧЕРНИЧЕНКО. — «З малих краплин утворюються океани, з гарних справ ми розпочинаємо новий навчальний рік і маленькими донатами підтримуватимемо наші Збройні Сили. Це рішення добровільне, але від кожного з нас залежить часточка в загальній Перемозі».

На сьогодні ми маємо зробити все можливе, щоб вберегти життя живим захисникам у боротьбі українців за вільну українську державу. Проведення заходів допомагає зібрати частину коштів для підтримки ЗСУ, адже волонтерство й благодійна допомога рятує найцінніші життя Воїнів Світла.

Часточка в загальній перемозі: Колектив Уманського НУС передав кошти на потреби захисників
Часточка в загальній перемозі: Колектив Уманського НУС передав кошти на потреби захисників

«Хочу подякувати всім факультетам, усім кафедрам Уманського національного університету садівництва за підтримку яка надається захисникам. На сьогодні потрібні: тепловізори, антитепловізорний захист (пончо), рації, автівки та ремонт автомобілів, маскувальні сітки, для тих, хто перебуває на «нулі». Дякую за допомогу», — сказав Сергій КОНЦЕБА, голова ГО «4.5.0 Україна».

Студенти та викладачі факультетів Уманського НУС передали зібрані кошти ГО «4.5.0 Україна». Й під час короткої зустрічі вшанували пам’ять захисників, які віддали свої життя за Україну.