18.09.2023 1138

Чистотою сьогодення дбаємо про мирне майбуття України

Щорічно по всьому світу у третю суботу вересня проходить акція, спрямована на очищення довкілля – World Cleanup Day. Всесвітній день одночасного прибирання об'єднує мільйони активістів у всіх куточках планети та вкотре долучає університетську спільноту до корисностей і екологічних, і фізичних. Тим паче, що цього року в Україні прибирання відбувається під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Тож громада університету, маючи в дружному арсеналі прихильників охорони природи, дбайливих і турботливих господарників – викладачів, студентів і співробітників, які щоденно роблять прогресивні кроки у напряму зцілення довкілля, справжніх українців, які дбають, аби їхня рідна земля була ошатною та щиро мріють про мир – вийшла на загальну толоку.

Чистотою сьогодення дбаємо про мирне майбуття України
Чистотою сьогодення дбаємо про мирне майбуття України

Чистота вже давно стала буденною звичкою, навіть традицією, для університетського загалу. Щоденно, крокуючи алеями чепурного студентського містечка, вдихаючи свіже повітря з лавандовим ароматом, зустрічаючи один одного, ми почуваємося щасливими. Адже щомиті нас оточує чиста краса довкілля, яка стала частиною життя кожного та надихає на навчання, трудову діяльність, особистісний розвиток. І вона є результатом нашого з вами розумного втручання. Тож і нині, з дотриманням безпекових обмежень воєнного часу, на заздалегідь узгоджених локаціях і з робочим інвентарем, зібралися колективи факультетів Уманського національного університету садівництва, аби зробити свій внесок у World Cleanup Day. А ще чистими думками та помислами, облаштованим і затишним довкіллям запросити мир на українську землю.

Чистотою сьогодення дбаємо про мирне майбуття України
Чистотою сьогодення дбаємо про мирне майбуття України

Екоподія не лише лишила по собі чистий університетський двір, бо ж учасники дійсно мали нагоду довести свою активність і завзятість, якої українцям не позичати. У Всесвітній день прибирання щасливчики університетської спільноти продемонстрували силу, єдність і дбайливе ставлення до осередку навчання та праці і вшанування традицій.

Тож дякуємо всім за результативний день на свіжому повітрі! Зелений фітнес обов’язково винагородить кожного міцним здоров’ям і гарним настроєм. Хай небо буде мирним, Україна – чистою, а світ – ошатним і приязним до всіх, хто любить життя і піклується про його якість!