02.07.2023 1994

Чому УНУС?! 13 фактів на користь навчання в Уманському національному університеті садівництва

1 липня стартувала вступна кампанія 2023 року і тисячі випускників мають зробити свій вибір у царині професій. Саме тому ми хочемо розвіяти усі сумніви для тих, хто вирішив приєднатися до дружньої родини Уманського національного університету садівництва і переконати тих, хто ще вагається. Так, саме родини, бо й через багато років після закінчення альма-матер ви будете з теплом згадувати роки навчання, своїх одногрупників та однокурсників, викладачів, а ще – підтримуватимете та вболіватимете один за одного.

В Уманському національному університеті садівництва ви отримаєте фундаментальні знання, чудову практику, матимете всебічний розвиток ваших талантів і безліч незабутніх спогадів. Як доказ, маємо 13 беззаперечних фактів на користь університету.

  1. Один із найстаріших університетів України

Літопис створення та діяльності Уманського національного університету садівництва нараховує вже 178 років. Все розпочалось у 1844 році в Одесі створенням Головного училища садівництва, а через 24 роки землеробів і садівників готували вже в Умані. Останні 13 років – це Уманський національний університет садівництва: ЗВО, де поєднуються вікові традиції, сучасні досягнення і технології, де твориться майбутня еліта України! Адже сьогодні кожен студент і сам пише надзвичайно цікаву історію закладу, бо ж усі наукові, творчі та спортивні досягнення студентів – це надбання і перемоги, які стають сторінками спільної університетської хроніки.

  1. Великий вибір спеціальностей

Обираючи навчання в Уманському національному університеті садівництва, можна розгубитися. Однак, ознайомившись з усіма факультетами, кафедрами, спеціальностями та структурними підрозділами, в останній момент можна змінити мрію й обрати зовсім інший напрям навчання. Але не хвилюйтесь, тому що будь-яка з обраних спеціальностей і здобутий під час навчання в УНУС фах – це вдала інвестиція у ваше майбутнє.

В університеті здійснюється підготовка за рівнями вищої освіти:

  • - молодший бакалавр
  • - бакалавр
  • - магістр
  • - доктор філософії

 за спеціальностями:

Факультет агрономії

  • - 201 Агрономія

Факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин

  • - 101 Екологія
  • - 202 Захист і карантин рослин
  • - 203 Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство
  • - 091 Біологія та біохімія

Факультет економіки і підприємництва

  • - 051 Економіка
  • - 071 Облік і оподаткування
  • - 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок
  • - 075 Маркетинг
  • - 076 Підприємництво та торгівля
  • - 232 Соціальне забезпечення
  • - 122 Комп’ютерні науки

Факультет менеджменту

  • - 073 Менеджмент
  • - 241 Готельно-ресторанна справа
  • - 242 Туризм і рекреація

Інженерно-технологічний факультет

  • - 181 Харчові технології
  • - 208 Агроінженерія

Факультет лісового і садово-паркового господарства

  • - 205 Лісове господарство
  • - 206 Садово-паркове господарство
  • - 193 Геодезія та землеустрій
  • - 014 Середня освіта (Фізична культура)
  1. Освіта

Основа Уманського національного університету садівництва в усі роки його діяльності – високоосвічені й обдаровані викладачі. Їхня вірність професії і постійне прагнення вдосконалення, а також тісний зв'язок з виробництвом і випускниками, які успішно підкорюють професійні горизонти, дають змогу всім здобувачам освіти набути актуальних знань, реалізувати власний потенціал і бути корисним для держави.

     4. Матеріально-технічна база Уманського національного університету садівництва

Уманський національний університет садівництва має потужну науково-технічну та навчальну бази, що формувалися впродовж усього періоду його становлення й удосконалюються з року в рік. А також багату на унікальні старовинні видання та сучасну літературу бібліотеку.

  1. Практика

Важливо мати не просто сухі теоретичні знання, а закріпити їх на практиці. І це дуже просто зробити в Уманському національному університеті садівництва під керівництвом улюблених викладачів. Студенти усіх спеціальностей мають можливість пройти кращу навчальну та виробничу практику на потужностях університету та партнерів вишу, а відтак – набути необхідних професійних навичок.

  1. Наукова діяльність

В університеті функціонує аспірантура та докторантура, працюють постійні три спеціалізовані вчені ради з захисту докторських і кандидатських дисертацій, видаються фаховий з економічних і сільськогосподарських дисциплін «Збірник наукових праць Уманського НУС» (категорія Б), «Вісник Уманського НУС» (категорія Б), збірники наукових праць молодих учених, студентських наукових праць, матеріали конференцій.

  1. Міжнародна діяльність

Міжнародна діяльність університету проводиться за 35 договорами про співпрацю з іноземними освітніми закладами, стипендіальними програмами, грантами. ЗВО є активним учасником Програми Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту Еразмус+, в рамках якої викладачі та студенти проходять стажування, навчання та практику за кордоном.

  1. Рейтинги

У рейтингу закладів вищої освіти України Уманський національний університет садівництва посідає:

- GreenMetric World University Rankings – 5 позиція по Україні та 495 на світовому рівні;

- рейтинг ДП «Український інститут інтелектуальної власності» за найвищою винахідницькою активністю – 5 місце;

- за даними наукометричної бази Scopus – 145 місце;

- у рейтингу «ТОП-200 Україна» – 139 місце.

З року в рік рейтингові показники діяльності лише покращуються!

  1. Працевлаштування

Уже багато років поспіль щороку в Уманському національному університеті садівництва проходить «Ярмарок вакансій». Це можливість для студентів-випускників поспілкуватися з працедавцями та дізнатися про актуальні вакансії і напрями діяльності, заявити про себе, знайти місце для майбутньої роботи за обраним фахом.

Загалом, за роки навчання в університеті садівництва, ви отримаєте безліч корисних знайомств і контактних даних.

  1. Студмістечко

Це не перший пункт в нашому переліку на користь Уманського національного університету садівництва, проте дуже важливий. Студмістечко є зручною і комфортною зоною для проживання паркового типу.

Зауважте, що всі навчальні корпуси, гуртожитки, стадіон, спортивні майданчики та дослідні ділянки знаходяться на одній території. Це дуже зручно, адже максимум 15 хвилин – і ви вже на місці. Можна зекономити кілька хвилин, щоб додивитись ранковий сон і вчасно прийти на першу пару, встигнути на ранкову пробіжку чи спілкуватись із одногрупниками і не поспішати на останній автобус ввечері.

  1. Міцна університетська родина

Випускники Уманського національного університету садівництва дуже дружні. Важко сказати, що саме так зближує людей, та вони допомагають і підтримують один одного навіть через десятки років після випуску. А найбільше свято в університеті – це зустріч випускників, що проходить щороку в останню суботу червня.

  1. Студентське дозвілля

В Уманському національному університеті садівництва плекають всебічно розвинених особистостей. Якщо ви співаєте, танцюєте, займаєтесь спортом, пишете вірші чи музику, любите гумор і організовувати яскраве дозвілля – ви зможете реалізувати увесь свій творчий потенціал. Вокальні, інструментальні, театральні та хореографічні колективи, профільні гуртки, спортивні секції — виберіть щось для душі і вам ніколи не буде сумно!

А ще студенти та викладачі є активними організаторами й учасниками волонтерських і благодійних проєктів, міських акцій, адже постійно тримають руку на пульсі сучасного життя.

  1. В серці України

Це ще один аргумент на користь Уманського університету садівництва, адже всі дороги ведуть в Умань!

Буквально через паркан від університету — дендропарк «Софіївка», де серед тихих алей добре і відпочивати, і вчитись.

Умань – стародавнє місто з цікавою історією, про яку залюбки розкажуть у музеях і на різноманітних екскурсіях. А Черкащина загалом заворожить кількістю історичних подій і місць, де всі ці історичні і державотворчі події відбувались.