11.02.2014 5318

Це престижно – бути технологом

Україна – благодатний край для вирощування овочевих і плодових культур. А споживання термічно оброблених плодів та овочів значно збагачує раціон харчування та посилює його поживну цінність. Саме такі навики сучасної технології консервування і сушіння високомеханізованого і автоматизованого виробництва набувають студенти інженерної спеціальності «Технології зберігання, консервування і переробки плодів та овочів».

Уже 11-й рік поспіль Уманський національний університет садівництва готує студентів цієї спеціальності за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». Фахівці цієї спеціальності володіють необхідними знаннями з холодильної техніки і технології. А безпосереднім і основним помічником їм у цьому є колектив кафедри технології, зберігання і переробки плодів та овочів.

На кафедрі створена потужна матеріально-технічна база, проводяться наукові дослідження та семінари, функціонує визнана наукова школа по зберіганню. У навчально-виробничих лабораторіях кафедри для проведення наукових досліджень студентами і аспірантами встановлено три камери для зберігання фруктової та овочевої сировини; камера швидкого заморожування і тривалого зберігання; студенти беруть участь у виготовленні сушеної продукції, соків, набувають навиків у обслуговуванні вакуум-випарних установок та іншого обладнання. На лабораторних заняттях контролюють якість свіжих плодів та овочів, слідкують за зміною інтенсивності дихання в процесі зберігання.

Випускники набувають необхідних навиків з визначення показників якості консервованої продукції, вина, особлива увага приділяється визначенню нешкідливості продуктів харчування та їх біологічній цінності, профілактичному та функціональному значенню. 

Це престижно – бути технологом
Це престижно – бути технологом

Віталій Кравченко, фахівець РВВ

За матеріалами завідувача кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів Анастасії Токар