30.01.2014 6015

Це страшне слово – „Голокост”

Слово „Голокост” походить з грецької мови і складається з двох частин: (holos), що означає „випалений”, або „спалений повністю” та (kaustos) – „жертвоприношення”. Спершу слово „Голокост” мало релігійний підтекст, згодом вживалося впродовж віків на означення катастроф та великого лиха, переважно пов’язаних з пожежами. Однак, однозначно, Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами. Починаючи з середини ХХ ст. слово „Голокост” стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Адольфом Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової Війни євреїв та інших народів Європи.

27 січня у всьому світі відзначався Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме цьому трагічному явищу була присвячена виховна година для студентів 21-п та 22-п групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин, проведена 28 січня кураторами – доцентами кафедри овочівництва Кецкало В.В. та Ковтунюк З.І.

Це страшне слово – „Голокост”
Це страшне слово – „Голокост”

Під час проведення виховної години студенти висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися інформацією про це жахливе явище. Колектив факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин глибоко співчуває жертвам Голокосту а також низько вклоняється тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. 

За матеріалами В.В. Кецкало та З.І. Ковтунюк,

доцентів кафедри овочівництва, кураторів 21-п і 22-п груп