06.12.2013 5336

День Збройних Сил України

Справжня сила будь-якої армії – в доблесті і честі солдатів та офіцерів. Українські воїни – надійні захисники, віддані патріоти, для яких першорядними є честь, свобода і незалежність. І саме тому у 1993-му році постановою Верховної Ради України 6 грудня було визначено датою святкування Дня Збройних Сил України.

Не зважаючи на труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм і хороші і традиції, але й стати однією з найсучасніших армій на пострадянському просторі.

У 2012 році Уманський НУС уклав угоду з Національним університетом біоресурсів і природокористування України про навчання студентів на кафедрі військової підготовки. Відповідно до неї, в університеті здійснюють підготовку студентів за спеціальністю «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» для Сухопутних військ Збройних Сил України.

День Збройних Сил України
День Збройних Сил України

Основними завданнями, які переслідує військова кафедра Уманського НУС, є військова підготовка за програмою  офіцерів запасу та виховання у студентів високих професійних якостей, необхідних майбутньому офіцеру, здатному грамотно навчати та виховувати підлеглих, зміцнювати військову дисципліну і організованість, підтримувати постійну бойову готовність, уміло згуртовувати військові колективи.

Студенти Уманського НУС, які навчаються на військовій кафедрі, проходять підготовку як у рідному університету, так і в НУБІП, успішно здають усі необхідні нормативи і заліки.

День Збройних Сил України
День Збройних Сил України

Тож у цей день ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

         Прес-центр університету