30.09.2015 4665

Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»

28 вересня 2015 року до Всесвітнього дня туризму було проведено заняття з англійської мови за професійним спрямуванням у формі ділової гри на тему «Екскурсійний тур в Уельс» для студентів факультету менеджменту напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа». Активну участь у діловій грі також взяли студенти II курсу факультету економіки і підприємництва. Ділова гра була організована та проведена викладачем кафедри української та іноземних мов Ганною Мельник.

Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»
Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»

Як відомо, ділова гра використовується для отримання цілісного досвіду виконання майбутньої професійної діяльності, систематизації в цілісну систему вже наявних умінь і навичок, отримання досвіду соціальних відносин, формування професійного творчого мислення. У діловій грі навчання учасників відбувається в процесі спільної діяльності. При цьому кожен вирішує свою окрему задачу у відповідності зі своєю роллю і функцією.

Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»
Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»
Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»
Ділова гра «Екскурсійний тур в Уельс»

Загальний сценарій ділової гри мав наступний вигляд:

  1. Присутні заслухали виступи щодо особливостей професійної діяльності менеджера з туризму, туристичного агента, гіда-перекладача, аніматора тощо.
  2. Студентам було запропоновано переглянути відеоматеріали про Уельс як перспективний туристичний напрямок.
  3. Загальне обговорення туристичного напрямку.
  4. Представлення роботи групи «фахівців»-гідів щодо можливостей туристичного напрямку.
  5. Програвання професійних ситуацій «At the travel agency» (вибір екскурсійного туру до Уельсу) та «At the restaurant» (особливості національної кухні Уельсу).
  6. Підведення підсумків та прийняття рішення під керівництвом менеджерів з туризму, «фахівців» у галузі міжнародного туризму.

Після завершення гри було проаналізовано роботу студентів, які продемонстрували достатній рівень володіння англійською мовою, а також гарні акторські здібності. Ділова гра – це ефективний метод навчання студентів  іноземній мові, а також підготовки їх до непідготовленого мовлення в професійних ситуаціях.

 

Колектив кафедри української та іноземних мов