14.03.2022 4590

Добровольці – за життя без війни

Добровольці – за життя без війни
Добровольці – за життя без війни

Війна... Для всіх членів університетської родини дане слово було архаїзмом й історичним визначником певних давно минулих подій, які щемили серце, викликали сум і жаль за наших прадідів, адже ми всі щиро вважали, що колись нашому суспільству просто не вистачило дипломатичних навичок, що змогли б зупинити війну.

Однак 24 лютого, коли російська федерація показала своє справжнє обличчя – кривавий оскал – Україні відкритим ракетним бомбардуванням території незалежної мирної нашої держави, увесь світ зрозумів: є країни для яких агресія, кровопролиття та зрадництво – єдина прийнятна мова дипломатії.

14 березня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького. І саме відтоді відзначають українці день добровольців.

Ми бачимо сьогодні сучасних героїв, які, не зважаючи на надскладну ситуацію – постійні бомбардування та повітряну тривогу – вважають своїм обов’язком посильно допомагати Збройним Силам України долати підступного та безпринципного ворога.

Нині народ країни потерпає від агресивних дій, 19-денний варварський, насильницький фашизм його безпричинною люттю над беззбройним мирним населенням України викликає зневагу й осуд світової спільноти та бажання помсти за тих, кого вже не повернути.

Шановні добровольці, захисники нашої держави! Низький уклін вам за мужність і силу духу, героїзм, громадянську позицію і відповідальність!

Слава Україні! Слава її героям!

 

Пресцентр Уманського НУС