30.05.2022 4189

«Домашнє овочівництво: від вирощування до переробки»: завершилися чергові курси проєкту «Норвегія – Україна»

Уманський національний університет садівництва активно тримає руку на пульсі подій. Тож нині завершився черговий етап співпраці навчального закладу з проєктом «Норвегія – Україна», Міжнародним фондом соціальної адаптації і громадською організацією «4.5.0 УКРАЇНА».

Популярність попереднього курсу «Домашнє овочівництво від А до Я» спонукала до його продовження. Саме тому минулого тижня відбулися п'ятиденні курси «Домашнє овочівництво: від вирощування до переробки». Цільовою аудиторією нових навчальних проєктів стали вимушені переселенці з різних міст України, які потерпають від воєнної агресії. І нині учасниками заходу стали 58 внутрішньо переміщених осіб України.

Премудрощі та цікавинки вирощування овочевих культур відкрила учасникам курсів доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри овочівництва Олена УЛЯНИЧ. А от тонкощі заготівлі та переробки врожаю, аби зберегти його можна було і смачним, і корисним висвітлила доктор технічних наук, професор кафедри харчових технологій Ірина ЗАМОРСЬКА.

Традиційно після завершення курсів усі учасники отримали відповідний інвентар для використання у практичній діяльності! 

Учасники курсів отримали не лише корисну інформацію, а й заряд позитивних емоцій. Адже спілкування у колі професіоналів, які з щирим серцем готові поділитися знаннями, завжди приносить задоволення та користь.

 

Пресцентр Уманського НУС