04.09.2013 5179

Дружні стосунки з містами-побратимами

   Науково-педагогічні працівники Уманського національного університету садівництва беруть активну участь у житті міста Умань, громадське життя якого нерозривно пов’язане з діяльністю навчального закладу.

   23 серпня голова профспілкової організації університету Маргарита Парубок  входила до складу офіційної делегації до м. Хаапсалу (Естонія), одного з міст-побратимів Умані, куди регулярно здійснюються поїздки з метою підтримки дружніх стосунків.

   Місто Хаапсалу, яке омиває з трьох сторін море, сьогодні добре відоме своєю історичною атмосферою, теплою морською водою, лікувальними грязьовими ваннами та гостинними жителями. Туристів вражають його вузькі вулички, мініатюрні ратуші, романтичні дерев’яні будиночки, мальовнича природа та легенда про Білу Даму, що передається із покоління в покоління, і на появу якої всі з нетерпінням чекають у вікні Хаапсалуського замку кожного року під час фестивалю, який проводиться на її честь.

   Делегації з Умані та міста Курнік (Польща), візит яких був запланований на святкування Дня м. Хаапсалу, зустрів сам мер міста Урмас Суклес. Учасники сторін обмінялися подарунками. Уманчани вручили пам’ятні символи міста та Уманського національного університету садівництва і коровай на українському рушнику.

   За час дружнього візиту учасники відвідали ярмарок, концерт та театральну виставу «У стін Домського собору»; мер міста Урмас Суклес організував делегаціям не тільки екскурсії містом, але й поїздку до м. Таллін та показав дитячі лікарні й будинки для людей похилого віку, побудовані за кошти Євросоюзу.

   Співробітники Уманського національного університету садівництва беруть активну участь у громадському житті міста, тому недаремно представник від навчального закладу був включений до офіційної делегації, мета якої була обмінялась досвідом із братнім містом-побратимом та зміцнити дружні стосунки, які тривають впродовж багатьох років.

   Співдружність із містами-побратимами сприяє зростанню іміджу України на міжнародній арені.

Прес-центр університету