16.02.2022 4992

Єднаймося, в єднанні наша сила!

Робочий день 16 лютого в Уманському національному університеті садівництва розпочався з гуртування колективу навчального закладу на площі Університетській та виконання Гімну України, аби відчути спільність зі всією державою, з кожним українцем, які нині, у цьогоріч встановлене свято – День єднання – консолідувалися в одне ціле заради спільної мети – територіальної цілісності та права на власний демократичний устрій і незалежність.

Це край мій –

В труді і в обнові,

Де вільний, щасливий народ

Живе у єднанні й любові 

(Степан Олійник, Як ми кажем.., 1951р.)

Вислів українського поета-гумориста, сатирика, який свого часу закликав українців плекати у ту «маленьку» людину, високоморальну і глибоко духовну, котра, «величною є у помислах та діяннях своїх». Саме з внутрішнього виховання, внутрішнього єднання прекрасних людських якостей бере початок єднання родини, людей в нації і в країні. Гарним прикладом патріотичної людини є врівноважена, гармонійна особистість, яка знає свої права й обов’язки, вільна володіти законодавчими аспектами та користуватися ними на благо власне і своєї держави. Така особистість несе свою любов до Батьківщини через внутрішню гармонію в суспільство, передаючи мудрість нащадкам.

Єднаймося, в єднанні наша сила!
Єднаймося, в єднанні наша сила!
Єднаймося, в єднанні наша сила!
Єднаймося, в єднанні наша сила!

Колектив Уманського національного університету садівництва наполегливо працює у напрямку зміцнення національної єдності, консолідації університетської спільноти та підтримки ініціатив громадськості у зазначеній сфері. Однак справжнього українського єднання не викорениш тисячоліттями,  адже українці на генетичному рівні мають родинні почуття одне до одного, завжди поруч і готові прийти на допомогу. І надзвичайно приємно, що вже понад 175 років колектив Уманського національного університету садівництва має нагоду бути однією великою родиною, поєднуючи однодумців, прогресивних у своєму сталому прагненні національних ідеалів.

Шановна університетська родино!

Саме ми з вами – люди, котрі несуть сьогодні відповідальність за майбутнє. Тож плекаймо в собі високо моральність, що веде до розвитку, успіхів, процвітання і є головним дієвим чинником у сфері успіху держави! Єднаймося заради майбутнього особистого і всієї української нації!

Пресцентр Уманського НУС