15.03.2013 6189

Економічний семінар «Актуальні проблеми АПК на сучасному етапі»

13 березня 2013 року на базі кафедри економіки було проведено черговий економічний семінар «Актуальні проблеми АПК на сучасному етапі» на тему: "Роль інвестицій в підвищенні ефективності сільськогосподарського виробництва на прикладі ТОВ "Берестівець" Уманського району Черкаської області".

Із вступним словом виступив професор кафедри економіки Семенда Д.К., який відзначив актуальність теми наукового семінару.

З вступним словом виступив професор кафедри економіки Семенда Д.К.
З вступним словом виступив професор кафедри економіки Семенда Д.К.

З доповіддю виступив директор ТОВ "Берестівець" Чекаленко Василь Іванович. На прикладі свого підприємства він показав, як впливають інвестиції на підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва. За останніх три роки підприємство інвестувало 5 млн. грн. в основні засоби, мінеральні добрива, засоби захисту та інше. Все це дало свої позитивні результати. В 2012 році господарство одержало урожайність зернових 61 ц з 1 га, в тому числі озимої пшениці – 70 ц/га на площі 640 га, кукурудзи на зерно – 90 ц/га (у 2011 році урожайність становила 140 ц/га), гороху – 41 ц/га, сої – 32 ц/га, соняшника – 41 ц/га та інші.

З доповіддю виступає директор ТОВ "Берестівець" Чекаленко Василь Іванович
З доповіддю виступає директор ТОВ "Берестівець" Чекаленко Василь Іванович

В цілому ТОВ "Берестівець" за 2012 рік отримало 5 млн. грн. чистого прибутку. Все це позначилося на соціальному розвитку села: лише в 2012 році на соціальну інфраструктуру було виділено близько 900 000 грн. Особливо велика увага була приділена новим технологіям, зроблений аналіз сортів та гібридів сільськогосподарських культур.

Високу оцінку директор ТОВ "Берестівець" дав вітчизняним сортам озимої пшениці Інституту фізіології рослин АН УРСР, який очолює герой України В. Моргун, потенціал яких становить 100 і більше центнер з 1 га в умовах виробництва.

В обговоренні брали участь д.е.н., професор декан факультету економіки і підприємництва Нестерчук Ю.О.; д.е.н., професор, зав. кафедри обліку і аудиту Уланчук В.С.; к.е.н., доцент кафедри фінансів і кредиту Колотуха С.М.; к.е.н., доцент кафедри економіки Бурляй О.Л.; к.е.н., доцент кафедри маркетингу Бортник Т.І.; к.е.н., доцент кафедри економіки Ткачук С.П.; к.е.н., доцент кафедри економіки Соколюк С.Ю.; к.е.н., доцент кафедри економіки Чернега І.І.; к.е.н., доцент кафедри маркетингу Соковніна Д.М.; к.е.н., доцент кафедри економіки Жарун О.В.; к.е.н., доцент кафедри маркетингу Лементовська В.А.; к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту Аніщенко Г.Ю.; к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту Оляднічук Н.В.; к.е.н., доцент кафедри економіки Пархоменко Л.А.; к.е.н., доцент кафедри економіки Комісаренко Є.М.; викладач кафедри економіки Манзій О.П.; викладач кафедри економіки Бленда Н.О.; завідувач кафедри економічної теорії, к.е.н, доцент Костюк В.С.; к.е.н, доценти кафедри економічної теорії Бурляй А.П., Слатвінський М.А. та Котвицька Н.М.

Економічний семінар «Актуальні проблеми АПК на сучасному етапі»
Економічний семінар «Актуальні проблеми АПК на сучасному етапі»

Взяли участь у економічному семінарі викладачі кафедри економіки, обліку і аудиту, фінансів і кредиту, маркетингу, аспіранти та студенти факультету економіки і підприємництва.