09.05.2022 4386

Європейський шлях розвитку – спільне прогресивне майбутнє!

Перебіг подій ХХ–ХХІ сторіччя відзначився тенденцією об’єднання держав-однодумців, які мають спільну мету та цінності функціонування та розвитку. Саме тому 9 травня увесь цивілізований світ відзначає День Європи – як свідчення миру та єдності на континенті, що з 1985 року підкріплюється єдиним символом, а також спільною валютою, прапором і гімном.

День Європи для українців нині – це не просто чергове свято, це свідчення нашого прагнення до взаємодії з суспільством, для якого найвищою цінністю є людське життя, а в основу функціонування покладено права та демократичні свободи людини і громадянина.

18 квітня цього року Президент України Володимир Зеленський, виконуючи волю українського народу, передав заповнену анкету-опитувальник главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу, тим самим засвідчивши нашу непохитну, багаторічну ціль: долучитися до спільноти прогресивного розвитку та гуманізму, стати рівноправним учасником спільності вільних держав і народів. І нині це своє прагнення ми втілюємо крізь криваву завісу війни, стоячи на варті волі та свободи не лише України, а й усього світу.

Уманський національний університет садівництва з року в рік виконує покладену на нього просвітницьку місію, виховуючи молоде покоління українців у дусі патріотичної єдності. І цьогоріч слова про єдність європейських народів, про цінність кожного, про культурну спадщину та важливість самоусвідомлення набули особливого, зматеріалізованого тисячами життів полеглих у війні українців, змісту. Такі думки стали визначальними під час зустрічі студентства в офлайн і онлайн форматах у рамках відзначення Дня Європи.

Європейський шлях розвитку – спільне прогресивне майбутнє!
Європейський шлях розвитку – спільне прогресивне майбутнє!

Сьогодні ми платимо кожен свою ціну за право бути в дні завтрашньому не рабами тоталітарного устрою, а вільними духом і тілом громадянами суспільства рівноправних. І День Європи для кожного з нас є нагадуванням: вибір за кожним, і ми спільно його зробили на користь домінування правди і добра над невіглаством і темрявою зла.

Пресцентр Уманського НУС