12.01.2024 1388

Факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин

Історія освітнього процесу в Уманському національному університеті садівництва починається з започаткуванням діяльності сучасного факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. І як майже 180 років тому, так і зараз діяльність факультету та його цілі залишаються незмінними: якісна освіта, студентоцентризм, зосередженість на відповідності та взаємодоповнюваності теорії і практики.

Сучасний факультет плодоовочівництва, екології і захисту рослин надає низку переваг для студентів, які цікавляться сільським господарством, екологією та науками про рослини. А сотнями його випускників доведено, що навчання в Уманському НУС на спеціальностях, що пропонує даний факультет, в 90% зі 100% є основою успішної професійної кар'єри!

Наразі студенти факультету плодоовочівництва, екології і захисту рослин здобувають освіту за такими спеціальностями:

Студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин в Уманському НУС отримують широкий спектр знань, які охоплюють тонкощі біологічного устрою живих організмів, вирощування плодових і овочевих культур, розробку стратегії і провадження екологічної діяльності, пізнають таємниці генетичних особливостей рослин і їх вдосконалення; опановують умови провадження захисту рослин від хвороб і шкідників.

Освітні програми за спеціальностями факультету є постійно оновлюваними та вдало поєднують теоретичні основи з практичними заняттями. До послуг здобувачів освіти лабораторії, дослідні ділянки, кращі господарства України, де студенти набувають практичних вмінь і навичок.

Знання, отримані на факультеті плодоовочівництва, екології та захисту рослин, актуальні в умовах сучасних викликів, таких як збільшення впливу негативних чинників від воєнних дій в країні, забезпечення сталого розвитку сільськогосподарської сфери на умовах екологічності виробництва та втілення кращих наукових розробок.

Студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин мають нагоду скористатися актуальними пропозиціями компаній-партнерів й обрати навчання з елементами дуальної форми освіти. І ще навчаючись, можуть почати провадити власні наукові дослідження.

Факультет плодоовочівництва., екології та захисту рослин – вибір усвідомленої молоді, для якої Україна майбутнього – це екологічно стабільна держава з передовими технологіями у сфері сучасних наук і сільськогосподарського виробництва!