Фестиваль «Нова Масляна» в Києві
16 березня студенти нашого університету мали можливість відвідати грандіозний захід від телеканалу СТБ - фестиваль «Нова Масляна», який відбувся на території Експоцентру України. Це унікальний кулінарний фестиваль для всієї сім'ї, який вперше в Україні зібрав кращих кухарів кулінарних шоу та зірок наймасштабніших програм СТБ. Організатором поїздки була рада студентського самоврядування університету за підтримки туристичної агенції «Сієста».
Незважаючи на морозну погоду, на фестивалі панувала святкова та радісна атмосфера. Територію прикрашали гігантські солом’яні та крижані скульптури. Це свято відвідала неймовірна кількість людей і всі вони мали можливість взяти участь в кулінарних майстер-класах від Ектора Хіменес-Браво та кращих учасників шоу «МастерШеф» і «Кулінарна династія»: Світлани Шептухи, Єлизавети Глинської, Олександра Білодіда, Михайла Сосновських, Геннадія Цяука, Ганни Заворотько, Віталії Іващенко та Оксани Назарчук.
Гостей дійства розважали найяскравіші учасники шоу «Х-фактор», «Україна має талант» та «Танцюють всі!»: Віктор Романченко, Аїда Ніколайчук, Євгеній Літвінковіч, Ірина Борисюк, Віталій Лузкарь, Дмитро Сисоєв та багатьох інших.
Весь день був наповнений різноманітними розвагами. Кожен гість свята відвідав три розважальні сцени з насиченою програмою, а також спеціальні зони фестивалю. Найбільш яскравим спогадом є спуск з найвищої і найдовшої розважальної гірки країни, висота якої дорівнює п'ятиповерховому будинку.
В зоні «Млинцарні» відвідувачі мали можливість скуштувати не тільки класичні млинці, але й самі незвичайні види цієї страви на будь-який смак: солоні й солодкі, пшеничні, гречані та рисові, гурме і домашні, смажені, парові, хрусткі. Задоволеними залишилися всі!
В зоні «Бабусині секрети» була представлена консервована продукція, виготовлена за домашніми рецептами, пироги та булочки, мариновані фрукти, солоні овочі, мармелади, домашні сири і йогурти, гриби, аджика, мед. Зона «Шоколадня» була схожа на шоколадну фабрику: цукерки, плитки, батончики та трюфелі, шоколадні фонтани і фондю. Також діяли зони «Гриль та хміль», «Цукерня» та «Наїдайка».
Кожен охочий міг взяти участь у традиційних «масляних» конкурсах та змаганнях.
А закінченням цього незабутнього свята стало видовищне танцювально-вогняне шоу під керівництвом відомого хореографа Костянтина Томільченка і яскравий феєрверк.
Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Традиційно її святкують цілий тиждень перед початком Великого посту. В тиждень Масляної веселилися всі без виключення, так і з’явилося народне прислів’я: «Масляна, Масляна, яка ти мала, - якби ж тебе сім неділь, а посту одна».
Марина Бевз,
секретар ради студентського самоврядування