28.01.2016 7895

Фінансист – професія людей достатку

Гроші, фінансові потоки, консалтингові компанії, валютний ринок, котирування валют, капітал, форварди, ф’ючерси, облігації… Такі актуальні сьогодні слова, але ж іноді зовсім незрозумілі. Проте вони є звичними для людей, які на «ти» з усім, що пов’язано з грошима – ФІНАНСИСТІВ. 

Фінансист – професія людей достатку
Фінансист – професія людей достатку

ВИТОКИ ПРОФЕСІЇ

Раніше фінансистом називали кожного, хто знав, як обходитися з грошима так, щоб отримати прибуток. Однак найперші згадки про фінансову діяльність було знайдено в археологічних розкопках ранніх міських цивілізацій Близького Сходу. І в усі часи ті, хто займався фінансами, були серед найбагатших людей суспільства.

Студентські будні
Студентські будні

ПРОФЕСІЯ СЬОГОДНІ

Не зважаючи на кризові явища останніх часів, професія фінансиста не втрачає своєї актуальності. Навіть більше – кваліфіковані фінансисти на ринку праці користуються шаленим попитом серед керівників компаній різного профілю. Однак статистика показує, що близько 50% фахівців даного спрямування віддають все-таки перевагу банкам або консалтинговим компаніям.

Нині фінансистами називають випускників спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». І ті, хто обрав дану спеціальність, виявилися завбачливими, адже за версією журналу «Фокус» банківська діяльність, що належить до сфери фінансів, входить до 15 найперспективніших галузей подальших 5–10 років, а фінансистів визнано однією з 20 найперспективніших професій наступного десятиріччя. Причому професії сфери фінансів є універсальними, адже вони вважаються престижними як для чоловіків, так і для жінок.

Фінансист – професія людей достатку
Фінансист – професія людей достатку

ДЕ ПРАЦЮВАТИ ТА СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯТИ

Середня заробітна плата фінансиста в Україні у січні 2016 року становила 6 000 грн. Щодо інших можливостей працевлаштування, ситуація складається наступним чином:

– помічник фінансиста – близько 4 500 грн;

– інвестиційний менеджер – понад 8 500 грн;

– менеджер з реалізації фінансових продуктів – 8 800 грн;

– начальник фінансового відділу – 9 700 грн;

– начальник відділення банку – 9 800 грн;

– комерційний директор – 13 500 грн;

– фінансовий директор – 14 600 грн;

–       страховий агент – від 6 000 грн;

–       власник бізнесу.

(За даними сайту  Trud).

 

Тож якщо Ваша ціль – одержання стабільно високого доходу й уміння орієнтуватися у сфері грошей, – обирайте спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» в Уманському національному університеті садівництва!