18.09.2013 5158

Форум "Молодіжна журналістика"

Cтудент 4 курсу факультету економіки і підприємництва, член Ради студентського самоврядування Володимир Лелека представляв Уманський національний університет садівництва на форумі "Молодіжна журналістика", який відбувся 13-15 вересня 2013 року у місті Біла Церква.

Організаторами форуму виступили ГО "ВМО "Молодь за євроінтеграцію", ВМГО "Національний студентський союз" та Київська обласна студентська рада, а його учасниками стали представники близько 60 вищих навчальних закладів країни в загальному складі 110 чоловік.

В центрі Володимир Лелека

   Під час форуму "Молодіжна журналістика" всі учасники мали можливість взяти участь у конкурсі на краще молодіжне ЗМІ у трьох напрямках (друковані ЗМІ, телебачення/радіо, Інтернет ЗМІ), де презентували свої проекти.

   Найкращими в номінаціях стали проекти: Studlife TV (Полтавського технічного університету ім. Кондратюка), "Забороняти заборонено" (Національний університет "Острозька академія"), Сайт студради ДВНЗ Переяслава-Хмельницького університету ім. Г. Сковороди.

   Також під час форуму учасники взяли участь в семінарах, тренінгах, майстер-класах на тему "Розвиток молодіжних ЗМІ та розвиток євроінтеграційних процесів в Україні", які провели провідні фахівці з телеканалу "Тоніс", Національної академії державного управління при Президентові України, представники з Німецького радіо та знавці Інтернет ЗМІ.

Під час форуму був заключений договір про створення на теренах нашої держави Всеукраїнського молодіжного ЗМІ для висвітлення подій кожного вищого навчального закладу на всеукраїнський рівень, які будуть працювати в трьох напрямка: Інтернет-ЗМІ, друковані ЗМІ та Інтернет-ресурси.

   Учасникам була проведена екскурсія центральним корпусом університету, де всі бажаючі змогли дізнатись про історію навчального закладу та його старовинне минуле.

   Всі учасники стали свідками урочистого відкриття 15-го Європейського інформаційного центру, яке здійснили почесний голова ГО "ВМО "Молодь за євроінтеграцію" Анатолій Даниленко та посол, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські. Учасники прийняли участь в акції "Європа стартує тут", під час якої вони залишили відгуки на "Стіні бажань" про подальші перспективи розвитку України в європейському напрямку.

Посол, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські

   Вирішальною подією став ІІІ з’їзд ГО "ВМО "Молодь за євроінтеграцію", на якому було заслухано звіт голови організації Юрія Балацького за попередній період, проаналізовано та затверджено план роботи організації на 2013 рік, розглянуто пропозиції щодо прийняття в члени ГО "ВМО "Молодь за євроінтеграцію" молодих лідерів із 20 університетів країни для розвитку євроінтеграційних процесів молоді у регіонах, про які доповідав заступник голови ГО "ВМО "Молодь за євроінтеграцію" Олександр Крамар. Приємно відмітити, що представника нашого університету Володимира Лелеку обрано Головою регіонального відокремленого підрозділу Громадської організації "Всеукраїнське молодіжне об’єднання "Молодь за євроінтеграцію".

   Зі студентами поглядом на розвиток євроінтеграційних процесів України поділився Ян Томбінські – посол, голова представництва ЄС в Україні, який розповів, що саме молодь сьогодні є рушійною силою розвитку держави, адже тільки таким чином можливо покращити економіку та соціальні показники в країні.

   До виступів на підтримку організації виступили президент ВМГО "Національний студентський союз" Микола Бучко та голова Київської обласної студентської ради Олег Водяний.

   Усі учасники отримали море задоволення, неоціненний досвід подальшого розвитку представлених ними регіонів та отримали пам’ятні сертифікати.

   Сподіваємось, що такі великомасштабні заходи як форум "Молодіжна журналістика" будуть проводитись частіше, оскільки ще жоден з’їзд до цього не організовувався та не проводився найпотужнішими всеукраїнськими молодіжними та студентськими організаціями і не має аналогів в Україні. Унікальністю даного зібрання стало об’єднання студентів з усіх регіонів держави та залучення активної, креативної та ініціативної молоді до виведення нашої країни на нові висоти.

   Учасники заходу щиро подякували організаторам за теплий прийом, гостинність, дружню атмосферу.

Прес-служба ради студентського самоврядування

Уманського НУС