07.11.2015 5178

Уманський НУС долучився до спілок – «Асоціації виробників часнику» та « Асоціації грибовиробників України»

З року в рік університет розширює свою наукову співпрацю з міжнародними та вітчизняними грантовими фондами, програмами, асоціаціями й ін. Основна мета – надання практичної наукової допомоги товаровиробникам та залучення наукового потенціалу університету до вирішення актуальних питань сьогодення.

Відрадною подією в науковому житті університету стало долучення наукової спільноти нашого закладу до нових спілок – «Асоціації виробників часнику» та « Асоціації грибовиробників України».

Щодо першої асоціації, університет виступив одним із ініціаторів її створення. Адже на базі університету виконується великий обсяг робіт з виведення нових сортів даної культури, розробки елементів технології вирощування, одержання посадкового матеріалу. Кафедрою овочівництва, зокрема доктором с.-г. наук, професором В. І. Лихацьким, ще в 80-90 роки минулого століття було започатковано науковий напрям з часниківництва.

Досліди в насадженнях часнику кафедри овочівництва УНУС
Досліди в насадженнях часнику кафедри овочівництва УНУС

Цьогоріч, у вересні, відбувся установчий з’їзд ще однієї спілки –«Асоціації грибовиробників України», яка об’єднала виробників міцелію, компосту, грибів (шампіньйони, глива, екзотичні види), обладнання для галузі й ін. Основна мета Асоціації – сприяння і підтримка наукових досліджень з розробки промислових технологій виробництва грибної продукції; розробка та виконання програми розвитку грибівництва в Україні; сприяння розвитку зовнішніх зв'язків Асоціації з міжнародними організаціями та партнерами тощо. До Ради директорів Асоціації обрано завідувача  кафедри овочівництва Уманського НУС доктора с.-г. наук, професора О. І. Улянич.

Бажаємо науковцям університету й надалі розширювати співпрацю з подібними організаціями задля зміцнення зв’язків з виробництвом.

Віктор Карпенко, проректор з наукової та інноваційної діяльності

Читайте також: