17.04.2013 5780

Гарна традиція університету

   Стало гарною традицією кожного року запрошувати випускників загальноосвітніх шкіл до стін Уманського національного університету садівництва. З’ясувати переваги навчання в нашому університеті, особисто поспілкуватися з професорсько-викладацьким складом та студентами було метою екскурсії учнів 10-11-х класів більш ніж половини Уманських загальноосвітніх шкіл.

   Під час зустрічей учні мали чудову нагоду ознайомитися з історією університету та його матеріально-технічною базою, відчути себе справжніми студентами престижного навчального закладу. Пройшовши коридорами навчальних корпусів, відвідавши бібліотеку та її читальні зали, дослідні ділянки, випускники не приховували свою зацікавленість до університету.

   Завідувач музею Уманського НУС Лариса Цимбровська розповіла школярам про історичні віхи становлення навчального закладу від училища садівництва до національного університету, його засновників та важливу роль як в історії Уманщини, так і всієї України. Школярі познайомилися з особливостями цьогорічної вступної кампанії, з організацією навчального процесу університету, отримали відповіді на багато запитань, які у них виникли, та вислухали звернення деканів, професорів і викладачів.

   Під час зустрічі школярів частували смачними яблуками, вирощеними в садах університету, проводили з ними дегустацію натурального соку власного виробництва та продемонстрували квітучі університетські оранжереї.

   Спілкування було насиченим, конструктивним і захоплюючим, а майбутні абітурієнти переконалися, що навчатися в Уманському національному університеті не тільки престижно, а й дуже цікаво та весело!