19.02.2025 111

«Хочу поєднати свою пристрасть до кулінарії з науковим підходом», — говорить студентка УНУС Світлана КЛИМЕНКО

Світлана КЛИМЕНКО студентка третього курсу інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету садівництва. Світлана розповідає, що приготування їжу її цікавило з дитинства, тому й обрала для вступу в університет спеціальність 181 «Харчові технології», щоб зробити свій внесок у покращення якості харчових продуктів.

Спеціальність 181 «Харчові технології» передбачає підготовку фахівців у галузі впровадження інноваційних або вдосконалених існуючих технологій і випуску на їх основі харчових продуктів з новими споживчими та функціональними властивостями. Студенти, які вивчають «Харчові технології» працюють на підприємствах харчової і переробної промисловості з виробництва м'ясо-молочних продуктів, хлібобулочних виробів, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, плодоовочевих консервних підприємствах, підприємствах з виробництва натуральних біологічно активних добавок, виробів з риби та морепродуктів, кондитерських виробів і цукру тощо.

Детальніше дізнатись, що вивчають та де працюють фахівці спеціальності «Харчові технології» можна тут.