23.08.2023 1062

І гордо майорить синьо-жовтий стяг як символ волі і свободи!

Колектив Уманського національного університету садівництва з глибокою шаною ставиться до Державних символів України. Вивчаючи історичні віхи народження Прапора України, викладачі та студенти прослідковують етапи становлення стягу жовтого та синього (блакитного) кольорів, адже саме таке поєднання згадується у літописах ще 1410 року, в описі Грюнвальдської битви. За свідченнями польського історика Яна Длугоша, «…хоругва Львівської землі мала на прапорі жовтого лева, що ніби дереться на скелю на лазурному полі». І на другу половину ХІІІ століття, як утвердження кольорів національного стягу України, вказує й сучасний історик-воїн Олександр Алфьоров.

У день Державного прапора України колектив університету вчергове долучився до щорічного загальнодержавного флешмобу – підняття національного стягу – символу миру, свободи, незалежності та волі, знаку чистого неба та рясних врожаїв золотих нив, достатку, процвітання та довголіття.

І гордо майорить синьо-жовтий стяг як символ волі і свободи!
І гордо майорить синьо-жовтий стяг як символ волі і свободи!

Розквітай Україно, слава і шана синам і донькам твоїм, які плекають рідну землю та її волю! Хай гордо майорить синьо-жовтий стяг на фоні мирного українського неба, як символ незламності та непокірності обставинам!