17.04.2014 5148

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Стратегічне управління»

10-12 квітня 2014 року в Університеті економіки та права «КРОК» відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Стратегічне управління».  

Для участі в олімпіаді зареєструвалися 50 учасників – представників 27 вищих навчальних закладів України та міста Київ, які навчаються за економічними cпеціальностями на освітньо-кваліфікаційних рівнях «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

Мета олімпіади – здійснення моніторингу якості підготовки студентів із навчальної дисципліни «Стратегічне управління» у вищих навчальних закладах України. У результаті вивчення дисципліни студенти опановують основні елементи та базові концепції теорії стратегії, інструменти діагностики зовнішнього та внутрішнього середовища функціонування підприємством, а також вивчають сучасні технології стратегічного управління та організаційно методичне забезпечення реалізації стратегії з подальшим використанням її потенціалу в науковій та практичній діяльності.

Партнерами олімпіади виступили «ProGroup&Renaissance Consulting», «Висоцький Консалтинг», «EY», музей «Пирогово», а також Форум Соціальних ініціатив.

Олімпіада проводилася в два тури:

  1. Комп’ютерне тестування.
  2. Вирішення ситуаційних завдань (портфельний аналіз).

Конкурсні завдання передбачали підготовку з таких модулів: нова управлінська парадигма: концепція стратегічного управління, системи стратегічного управління; стратегічний аналіз: діагностика в моделі «зовнішнє середовище – проміжне середовище – внутрішнє середовище», визначення конкурентоспроможності підприємства, портфельний аналіз (матриці «БКГ», «Мак-Кінсі» тощо); формування та вибір стратегії підприємства: міні-стратегія фірми, дерево цілей, оптимізація та оцінка ефективності стратегічного набору підприємства, стратегічне планування; підсистеми забезпечення стратегічного управління: організаційна, фінансово-економічна, соціально-психологічна, інформаційна;  управління стратегічними змінами: процес стратегічних змін, впровадження стратегічних змін (альтернатив).

За оцінками тестування та результатами виконаних письмових робіт перемогу в другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Стратегічне управління» виборола  Чорній Євгенія Степанівна, студентка Уманського національного університету садівництва  в номінації «Кращий в оволодінні методом SWOT-аналізу», яка нагороджена дипломом та відзнаками.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Стратегічне управління»
ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Стратегічне управління»

Колектив факультету менеджменту вітає Євгенію  з високими досягненнями і бажає подальших успіхів у навчанні та професійному зростанні.

Галина Климик,

к.е.н., доцент кафедри менеджменту

зовнішньоекономічної діяльності