ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
10–11 квітня 2014 р. у Київському національному університеті харчових технологій у рамках 80-ї ювілейної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», присвяченої 130-річчю НУХТ відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук зі спеціальності «Технології харчування».
На конференції представила свої здобутки в галузі харчової науки творча молодь із 18 університетів та наукових закладів України, а також 12 провідних університетів Білорусії, Молдови, Росії, Польщі, Румунії, Литви, Азербайджану.
Відбулися засідання 54 секцій конференції, на яких були представлені практично більшість напрямів харчової науки. Всього були заслухані понад 1000 доповідей наукової молоді. На багатьох секціях були присутні та виступили з доповідями представники підприємств харчової, переробної, фармацевтичної промисловості, харчового машинобудування, представники наукових закладів Національної академії наук України, державних органів влади.
Представники Уманського національного університету садівництва разом із фахівцями кафедри технології зберігання і переробки зерна НУХТ та інших навчальних закладів взяли участь у засіданні наукової підсекції «Удосконалення існуючих і розробка нових технологій для зернопереробної промисловості». Головою підсекції був завідувач кафедри, д.т.н., професор НУХТ Олег Шаповаленко. Сфера проведених досліджень охоплювала технології елеваторної, борошномельної, круп’яної та комбікормової промисловості, а отримані результати дозволяють вирішувати цілий комплекс практичних завдань.
Олійник Сергій Миколайович доповідав на тему «Технологічні властивості зерна гібриду кукурудзи ДКС 4685×1390 в умовах Лісостепу Правобережного».
Під час доповіді та мультимедійної презентації результатів досліджень члени комісії й учасники конференції були ознайомленні з дослідженнями щодо технологічної придатності зерна гібриду кукурудзи ДКС 4685×1390 для виробництва крупи; впливу погодних умов року вирощування на якість зерна; залежністю геометричних, технологічних властивостей зерна на вихід крупи та її якість.
Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Технології харчування» були підведені на загальноуніверситетському пленарному засіданні.
Серед переможців відзначеного й нашого студента. Відповідно до рішення членів комісії науково-практичної конференції за ґрунтовні наукові дослідження викладенні в роботі, змістовні відповіді під час дискусії та високий рівень знань Олійник Сергій Миколайович отримав диплом третього ступеню переможця другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук.