01.02.2015 5204

Іноземні стипендії та гранти

Українські студенти  мають величезні можливості отримати іноземні стипендії і гранти.

Study tours to Poland – Навчальні тури до Польщі

STP для студентів є однією з перших циклічних польських програм спрямованих до молоді із Східної Європи. В рамах цієї програми найкращі студенти з України, Білорусії, Молдови і Росії в віці від 18-21 років взяти участь в навчальних турах до Польщі.

http://www.studytours.pl/

 

Teraz Wrocław – Тепер Вроцлав

Вроцлавське академічне суспільство, яке співпрацює з програмою Teraz Wrocław, підготувало чудову пропозицію для українців. Учасники проекту можуть брати участь у двотижневому мовному курсі, який фінансує проект Teraz Wrocław.

http://terazwroclaw.pl/artykuly/3633/Kursy-polskiego-dla-ukrainskich-studentow/

 

Стипендіальна програма Уряду РП для молодих науковців

Студіум Східньої Европи Варшавського Університету запрошує до участі в стипендіальній програмі Уряду РП для молодих науковців.

Програма призначена для молодих науковців з України, Білорусі, Молдови, Росії держав Центральної Азії та Кавказу. Кандидати мусять мати вищу освіту із гуманітарних напрямків, мати вік до 35 років та знати польську мову.

http://www.studium.uw.edu.pl/?id=136&nid=200

 

Стипендіальна програма ім. Л. Кіркланда

Польсько-Американський фонд свободи і Польсько-Американська комісія Фулбрайта оголошують відкритий конкурс для кандидатів з України, Білорусі, Росії, а також Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану і Киргизстану. Програма адресована до молодих лідерів, що мають вищу освіту, зацікавлені в розвитку демократії, економіки і суспільства в своїх країнах і регіоні. Програма триває 2 семестри, під час яких кандидат навчається в польському вищому навчальному закладі і відбуває 2-4 тижневе професійне стажування в державних і приватних установах.

http://www.kirkland.edu.pl/mod/resource/view.php?id=19

 

Стипендіальна програма Міністра культури „Gaude Polonia”

Стипендіальна програма Міністра культури „Gaude Polonia” призначена для молодих творців культури та перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи, в першу чергу з Білорусі і України.

Стипендію на півроку можуть отримати творці, що займаються: фільмом, фотографією, консервацією пам'ятників старовини, літературою/перекладом, музикою, візуальним мистецтвом, театром, критикою мистецтва, театру і фільму.

http://www.nck.pl/index/view/id/383/permalink/skladanie-zgloszen/type

 

Стипендіальна програма ім. Кшистофа Скубішевскєго, Міністра закордонних справ (1989-1993)

Для кандидатів з Центральної Європи, Балкан, Балтійських країн, Східної Європи, Росії, Центральної Азії та країн Кавказу. Стипендія дає можливість відбути наукове стажування в Варшавському Університеті чи в іншому польському ВНЗ в галузі права, політичних наук та новітньої історії.

Реалізатором стипендії є Студіум Східньої Европи Варшавського Університету.

http://www.studium.uw.edu.pl/?id=136&nid=205