21.11.2019 5692

Інтелектуальна перемога студентів Уманського НУС

«Кожен мав власне «військо» зі слонів, коней, колісниць та піхоти. І справді, навіщо витрачати силу-силенну коштів, руйнувати міста і знищувати лани, якщо достатньо зійтися з супротивником за чудернацькою дошкою? Ходили учасники по черзі, а кількість зроблених ходів визначалася за допомогою гральних кісток»

Змагання з шахів у рамках Молодіжних спортивних ігор серед закладів вищої освіти ІІІ –ІV рівнів акредитації пройшли 20 листопада в м. Умань за сприяння відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради. Честь університету відстоювали студенти Бурлака Дмитро – 31-тм група ( І місце), Вишневий Роман – 31-імгрупа (ІІ місце), Титаренко Катерина – 31-гр група (ІІІ місце) та Балабак Олександр – 11 сп група, який тільки розпочинає свою кар’єру в даному виді спорту, однак уже показує гарні результати.

Інтелектуальна перемога студентів Уманського НУС
Інтелектуальна перемога студентів Уманського НУС

Інтелектуальна перемога студентів Уманського НУС
Інтелектуальна перемога студентів Уманського НУС

Усі гравці продемонстрували показали відмінний результат, взявши всі три перші призові місця, то ж є гарна можливість вітати талановитих студентів. За результатами ігор, Уманський НУС нагороджено грамотою відділу фізичної культури і спорту Уманської міської ради за перше місце у змаганнях з шахів Молодіжних спортивних ігор 2019/2020 навчального року серед закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації

Шахи – це дуже захоплююча та інтелектуальна гра. Її можна розглядати, як окремий вид спорту, а можна і як науку чи мистецтво. Уміння грати в шахи – це ціла наука, що розвиває інтелект і спрямовує на формування у молоді гармонійної, високоморальної і творчої особистості.

Граючи в шахи, люди різного віку навчаються спостерігати за суперником, робити певні висновки та виявляти закономірності. Займаючись грою, у людини розвиваються такі якості, як увага, посидючість і винахідливість. За грою можна навчитися певним рисам як дорослим, так і дітям: робити вибір, розвивати пам’ять, увагу, мислення та вміння управляти своєю поведінкою, стримувати емоції та гідно програвати чи перемагати.

Прес-центр Уманського НУС