02.04.2015 5318

Інтелектуальний професійний поєдинок «Ми – студенти»

У «День сміху» кафедра обліку і аудиту Уманського НУС гостинно приймала студентів на засіданні наукового студентського гуртка. Символічно, що такий серйозний захід припав саме на 1 квітня – «День сміху», радощів, веселощів та гарного настрою. Тому за творчої ініціативи та під керівництвом доцента Галини Аніщенко для студентів було проведено інтелектуальну гру «Ми – студенти» фахового спрямування.

Доцент Аніщенко Г.Ю. оголошує умови конкурсу
Доцент Аніщенко Г.Ю. оголошує умови конкурсу

У першому вибірковому турі студентській молоді було запропоновано розгадати закодований термін «звітність» за принципом клавіатури  звичайного мобільного телефону. Завданням дешифрування першими  виконали: Васьків Назарій (31-о група);  Полтавська Олена (41-о);  Ткаліч Людмила (41-о);  Коваленко Оксана (32-облік); Кацун Анатолій (41-о). Саме вони стали учасниками інтелектуальної гри.

Члени студентського наукового гуртка дешифрують кодове слово "звітність"
Члени студентського наукового гуртка дешифрують кодове слово "звітність"

На гравців очікували 5 цікавих турів: "Бліц- поєдинок"; "Колесо фортуни"; "Шалені гроші"; "Юний вигадник"; "Кореспонденція рахунків".

У першому конкурсі – "Бліц-поєдинок" найбільшу кількість смайликів за правильні відповіді на поставлені питання отримали  Полтавська Олена та Ткаліч Людмила.

Цікавими та пізнавальними не лише для безпосередніх учасників гри, але й глядачів, були завдання туру "Колесо фортуни". Вони  полягали в тому, що учасникам потрібно було відгадати важливі дати із історії бухгалтерського обліку: коли зародилась подвійна бухгалтерія, виник міжнародний герб бухгалтерів, вийшла в світ перша книжка з бухгалтерського обліку, коли розпочали застосовувати поділ будови рахунків на «Дебет» і «Кредит», рік заснування Міжнародної федерації бухгалтерів. Учасники, які своєю  відповіддю максимально наблизились до необхідної дати, заробляли додаткові бали. Найкращою в знаннях історії бухгалтерського обліку виявилась Ткаліч Людмила.

Де зупиниться "Колесо фортуни" ?
Де зупиниться "Колесо фортуни" ?

Свою вправність швидко рахувати гроші майбутні бухгалтери  продемонстрували у  конкурсі "Шалені гроші".  Усі учасники виявили неабияку спритність та азарт, рахуючи навчальні зразки готівки за купюрами та копійками. Найбільш вправною у цьому турі виявилась Полтавська Олена, а Васьків Назарій помилився лише на 45 копійок від заготовленої кожному учаснику суми.

Учасники  гри з азартом рахують навчальні зразки готівки
Учасники гри з азартом рахують навчальні зразки готівки

У ще одному творчому конкурсному турі під назвою "Юний вигадник" учасникам було запропоновано слово «Заборгованість», з літер якого вони мали сформувати інші слова та записати їх до відповідного бланку. Суддівська колегія у складі доцентів Ніни Загребельної,  Олени Шайко та студентки ІІІ курсу Тетяни Кошової ретельно перевіряли усі складені учасниками слова на відповідність українському правопису та наявності всіх літер у зазначеному терміні. Це завдання не з простих, адже кмітливість гравців дозволила їм скласти аж 14 слів ! І в цьому турі не було рівних Полтавській Олені.

Насамкінець учасникам гри потрібно було скласти бухгалтерські проведення, якими в обліку відображають господарські операції, зображені на екрані: світлина зі жнивами. Вірну кореспонденцію з оприбуткування зерна склали Полтавська Олена та Ткаліч Людмила.

Після завершення всіх конкурсів, поки журі визначало переможців, всі присутні із задоволенням переглянули  жартівливі відеоролики про веселе, цікаве та насичене студентське життя в нашому університеті.

Під дружні оплески присутніх переможцям та всім учасникам гри були вручені цінні подарунки! Заслужену перемогу здобула Полтавська Олена. Лише на 3 бали відстала від неї Ткаліч Людмила, яка посіла друге місце. Третю сходинку розділили Васьків Назарій та Коваленко Оксана.

Нагородження переможця гри Полтавської Олени
Нагородження переможця гри Полтавської Олени
Кацун Анатолій отримав заохочувальний приз
Кацун Анатолій отримав заохочувальний приз

Завдяки цікавій ідеї доцента Галини Аніщенко та допомозі ст. викладачів Ольги Ратушної і Олега Поліщука, викладача Альони Славгородської та інших науково-педагогічних працівників кафедри «День сміху» для членів наукового студентського гуртка за напрямом «Облік і аудит» став справжнім святом. Яскравості конкурсу додало мультимедійне супроводження та гарний настрій всіх присутніх.

Учасники (справа наліво І ряд: Полтавська Олена (41-о), Кацун Анатолій (41-о),  Коваленко Оксана (32-ок), Васьків Назарій (31-о),  Ткаліч Людмила (41-о); ІІ ряд:  ведуча та організатор доцент Аніщенко Г.Ю., суддівська колегія доценти Загребельна Н.І., Шайко О.Г.)
Учасники (справа наліво І ряд: Полтавська Олена (41-о), Кацун Анатолій (41-о), Коваленко Оксана (32-ок), Васьків Назарій (31-о), Ткаліч Людмила (41-о); ІІ ряд: ведуча та організатор доцент Аніщенко Г.Ю., суддівська колегія доценти Загребельна Н.І., Шайко О.Г.)

Олена Шайко, к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту