24.04.2013 5320

Із книгою через віки

Із книгою і словом поріднися.

Хай буде книга - твій насущний хліб.

То зачерпни із неї і напийся

Снаги, що в серці залишає слід.

 

Древні називали книги духовними ліками. Кожна цивілізована держава, дбаючи про духовність, освіченість свого народу, турбувалася про їхнє створення і поповнення. Не була винятком і наша прадавня Вітчизна – Київська Русь.

23 квітня в усьому світі відзначається Всесвітній день книги і авторського права. З цієї нагоди  працівники бібліотеки  спільно з факультетом плодоовочівництва, екології та захисту рослин провели інформаційну годину, присвячену її Мудрій Величності Книзі. Студенти 11-ек групи (куратор Пушкарьова Т.М.)  підготовили змістовні розповіді про перші книги, історію книгодрукування та визначні книги. Все це було висвітлено за допомогою  презентації.

 

Із книгою через віки
Із книгою через віки

Працівниками бібліотеки були підібрані тематичні виставки: «Джерела, що наповнюють життя», «Книга відкриває світ» та « Книги – ювіляри 2013 року».

Задумайтесь, яке місце у вашому житті посідає книга, з якої ми черпаємо необхідну інформацію. Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги. Людина, яка любить і вміє читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів,  а друзі ці – книги.

  • Якщо хочеш поговорити з кимось – відкрий книгу.
  • Якщо ти занудьгував – візьми книгу.
  • Якщо хочеш одержати пораду – відшукай її в книзі.
  • Якщо хочеш відчути безмежні можливості людського розуму – працюй з книгою.

 

                                                                    Віра Побережець, бібліотекар

(завантажити)