07.04.2015 1287

Із когорти славетних: до 110-річчя від дня народження академіка П.А. Власюка

Справжній видатний учений славетний не лише своїм відкриттям, а й тим, що він спонукає до відкриттів інших…

Макс Планк

  

Із когорти славетних: до 110-річчя від дня народження академіка П.А. Власюка
Із когорти славетних: до 110-річчя від дня народження академіка П.А. Власюка
Виповнилося 110 років від дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка АНУ і ВАСГНІЛ, відомого педагога і вченого в галузі ґрунтознавства, агрохімії і фізіології рослин Петра Антиповича Власюка.

З ім’ям П.А. Власюка тісно пов’язаний розвиток наукових досліджень в Уманському сільськогосподарському інституті (нині Уманський національний університет садівництва). Тут він успішно здобував освіту і зростав як талановитий педагог, організатор і керівник наукових досліджень.

Багаторічна діяльність П.А. Власюка як вченого і педагога вищої школи, що поєднав наукову і викладацьку роботу з увагою до потреб сільськогосподарського виробництва – яскравий приклад служіння науці.

Академік Власюк П.А. очолював Відділення сільськогосподарських наук АН УРСР, Інститут ботаніки АН УРСР, Інститут фізіології рослин АН УРСР, був Президентом Української академії сільськогосподарських наук.

Створена ним наукова школа нараховує великий загін його послідовників: 27 докторів і 150 кандидатів наук.

Науковий доробок академіка нараховує 40 монографій, навчальних посібників, брошур і понад 1000 статей, тез у наукових збірниках та журналах.

Петро Антипович Власюк належав до когорти вчених світової слави, що формували аграрну науку двадцятого століття. Добру пам'ять про себе залишила ця неординарна людина.

Наукова бібліотека підготувала рекомендаційний список літератури, присвячений 110-річчю від дня народження академіка П.А. Власюка та підготовлений для використання у науково-дослідній та навчальній роботі університету.

Видання складається з розділів:

I. Сторінки життя та наукової діяльності вченого.

II. Хронологічний покажчик праць П.А. Власюка.

III. Публікації про життя і діяльність П.А. Власюка.

До рекомендаційного списку ввійшли бібліографічні описи книг, статей з наукового доробку вченого, що знаходяться у фондах Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва.

Завантажити рекомендаційний список літератури