26.05.2014 5281

Кар’єрне консультування студентів-випускників

23 травня 2014 р. на базі Центру професійного консультування та розвитку Уманського НУС було проведено тестування випускників факультету менеджменту на комп’ютерному комплексі «Профкар'єра» щодо вибору професійного розвитку і планування кар'єри.

Консультація дає можливість студентам, випускникам вузів та молодим спеціалістам визначати напрямок і тип побудови кар'єри, відповідність виробництву та застосування знань, тип компанії і робочі позиції.

Випробування проводяться психологами з використанням сертифікаційного комплексу «Профкар'єра», розробленого Центром тестування та розвитку «Гуманітарні технології», який призначений для кар'єрного орієнтування молоді, сприяння працевлаштуванню випускників університету, особистого та професійного зростання молодих фахівців, ефективної взаємодії студентів і роботодавців.

Кар’єрне консультування студентів-випускників
Кар’єрне консультування студентів-випускників
Кар’єрне консультування студентів-випускників
Кар’єрне консультування студентів-випускників
Кар’єрне консультування студентів-випускників
Кар’єрне консультування студентів-випускників

Тест дозволяє ідентифікувати компетентність, здатність особистості, мотивації студентів і випускників вищих навчальних закладів та направляє їх до тих позицій і галузей, де вони будуть найбільш затребуваними й успішними.

Структура тесту виглядає наступним чином:

  • Перший блок: діагностика людського ставлення і значень.

Дає змогу визначити рівень зрілості в житті, активності та відповідальності.

  • Другий підрозділ: діагностика кар'єрних інтересів.

Дозволяє визначити основні напрями в бізнес-сферах, визначити бізнес-роль: менеджер, аналітик або комунікатор, художник або підприємець, адміністратор або новатор.

  • Третій блок: діагностика інтелектуальних здібностей.

Визначає структуру людського інтелекту, переваги/недоліки в цілому інтелектуального здоров'я.

  • Четвертий блок: діагностика мотивації.

Визначення основних мотивуючих факторів, які заохочують людей до роботи: значущість робочої обстановки, здатність зосередитися на досягненнях, процесі/результаті.

  • П'ятий блок: діагностика особистості.

Дає змогу визначити схильність до лідерства, діяльність і товариськість, емоційність або аналітична організація, практичність, творчий склад.

Результати ТЕСТУВАННЯ включають:

  • графічний профіль з результатами по кожному з вимірюваних тестів якості: професійних інтересів, здібностей, мотивації, особистість, ставлення;
  • кругова діаграма показує роботу, яка найбільш підходить для вашого типу: список найбільш відповаідних професій; текст інтерпретації результатів; рекомендації з розвитку, відбору, підготовки; система компетенцій бізнесу.

Після тестування студенти отримують відповіді на запитання: ким, де і як працювати, щоб досягти вершини кар'єри в галузях, де вони є унікальними або одними з кращих.

Освіта забезпечує підвищення кваліфікації робітників у ряді спеціальностей. Будь-хто може отримати хорошу бізнес-освіту, але не кожен буде успішним менеджером. Один, наприклад, буде будувати літаки, у той час як інший успішно їх продаватиме; хтось буде успішним в області реклами, інший стане прекрасним вчителем.

І далі надається право вибирати професію залежно від задоволеності роботою, можливость кар'єрного успіху.

Випробування проводиться на основі консультацій з фахівцем. Під час бесіди консультант разом з учасником тестування виявляють основні проблеми, обговорюють результати випробувань та з’ясовують найкращі способи їх вирішення.

Світлана Тимчук, координатор Центру професійного розвитку та консультування