23.08.2024 24

Керівництво Уманського НУС долучилось до роботи регіонального семінару «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи»

21 серпня в Чернівцях відбувся перший регіональний семінар з серії «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», що був організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві із Буковинським державним медичним університетом.

До роботи семінару долучився проректор з науково-педагогічної роботи Уманського національного університету садівництва Михайло МАЛЬОВАНИЙ.  Загалом учасниками заходу стали 139 освітян і науковців України.

Актуальними темами обговорення під час семінару стали:

  • оновлене Положення про акредитацію ОП та зміни для університетів,
  • процедура та зміст оцінювання освітніх програм за новим Положенням,
  • постакредитаційний моніторинг, зміни у процесі оскарження рішень Національного агентства,
  • освіта та досягнення цілей сталого розвитку ООН.

Продовженням роботи семінару став воркшоп із постакредитаційного моніторингу, який представники Національного агентства провели 22 серпня. Більше пів сотні освітян і науковців, серед яких і представники Уманського національного університету садівництва, опрацювали механізми роботи та впровадження рекомендацій, отриманих внаслідок акредитації, а також обговорили потенційні проблеми, з якими можна зіштовхнутися під час нових процесів оцінювання.

Дякуємо організаторам регіонального семінару «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи» за можливість обговорити нагальні питання сучасної вищої освіти.