24.08.2024 119

Колектив Уманського НУС продовжує підтримувати захисників України

З перших днів російсько-української війни колектив Уманського національного університету садівництва підтримує українських воїнів. До волонтерської роботи в нашому університеті дотичні всі. Адже кожен університянин розуміє, що важливо підтримувати захисників, серед яких, до того ж, багато викладачів і студентів університету садівництва.

Колектив Уманського НУС продовжує підтримувати захисників України
Колектив Уманського НУС продовжує підтримувати захисників України

24 серпня спільнота Уманського НУС змогла закрити ще одну потребу наших воїнів. Нещодавно до адміністрації ЗВО звернувся старший викладач кафедри геодезії, картографії і кадастру, а також командир взводу зв’язку 160-го окремого батальйону територіальної оборони, Сергій КОНОНЕНКО з проханням допомогти його підрозділу з генератором. Сергій Іванович воював під час АТО й з початком повномасштабного вторгнення росії знову став на захист України. У День Незалежності України перший проректор Уманського національного університету садівництва Іван МОСТОВ’ЯК від колективу ЗВО передав Сергію КОНОНЕНКУ новий придбаний генератор. Який, як зазначив Сергій Іванович, вже невдовзі буде забезпечувати стійкість зв’язку під час проведення бойових дій на одній з найгарячіших ділянок фронту на Донеччині.

Додамо, що університяни вже не вперше допомагають колезі. Минулого року спільними зусиллями на запит від військових придбали двовісний причіп, що, за словами Сергія КОНОНЕНКА, й сьогодні виконує свою роботу на фронті. А вони з бійцями вдячні колективу Уманського НУС і постійно згадують, що причіп від унусівців.

А на подяку за постійну допомогу та підтримку Сергій КОНОНЕНКО передав адміністрації університету відомий календар «Знай наших» з портретами видатних українців.