11.12.2014 4631

Комплексна підготовка майбутніх менеджерів

На факультеті менеджменту велика увага приділяється підвищенню рівня якості освіти майбутніх менеджерів. Викладачі факультету докладають багато зусиль для того, щоб зробити навчання студентів цікавим, комплексним та змістовним. Одним із інструментів підвищення інтересу студентів до навчання є проведення інтерактивних заходів, що включають міжпредметні зв’язки.

Вже не один рік на факультеті тісно співпрацюють кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності й української та іноземних мов, оскільки належний рівень володіння іноземними мовами у поєднанні з набутими професійними знаннями і навичками є невід’ємною частиною успішного працевлаштування та стрімкого кар’єрного росту.

Комплексна підготовка майбутніх менеджерів
Комплексна підготовка майбутніх менеджерів

Усвідомлюючи важливість комплексної підготовки майбутніх менеджерів, кафедрами менеджменту ЗЕД і української та іноземних мов регулярно проводяться спільні заходи, організовуються зустрічі з іноземними фахівцями та професорами, готуються студентські презентації та здійснюється профорієнтаційна робота. Щорічно все більше студентів захищають дипломні проекти англійською мовою, що є необхідним у викликах сьогодення. Це нелегка та напружена праця як викладачів, так і студентів, адже потрібно перекласти професійні терміни, які у кожного підприємства відрізняються, скласти доповідь, систематизувати результати дослідження.

Комплексна підготовка майбутніх менеджерів
Комплексна підготовка майбутніх менеджерів

Цікавими є спільні засідання студентських наукових гуртків кафедр менеджменту ЗЕД і української та іноземних мов, на яких було проведено попередній захист дипломних робіт студентами шостого курсу у присутності викладачів обох кафедр та студентів третього курсу. Захід виявився дуже корисним для майбутніх фахівців з менеджменту, оскільки вони отримали практичні поради і рекомендації від своїх дипломних керівників та змогли опанувати себе при виступі перед широкою аудиторією, розмовляючи виключно англійською мовою. Студенти третього курсу переконались, що потрібно наполегливо працювати для успішного навчання та закінчення університету.

Гейко М.О. – ст. викладач кафедри української та іноземних мов

Махаринська А. – студентка 31-з групи факультету менеджменту