26.03.2014 4735

Корупція як соціально негативне явище в суспільстві

25 березня 2014 року для студентів спеціальності «Фінанси і кредит» факультету економіки і підприємництва було проведено виховну годину на тему «Корупція як соціально негативне явище в суспільстві».

Основною метою виховної години була пропаганда і формування у студентів антикорупційного світогляду, прищеплення антикорупційних навичок, виховання чесності, порядності.

Куратор 53-фм групи Світлана Власюк зауважила, що Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» від 07.04.2011 року докорінно змінив чинне законодавство. Зокрема, значно розширив коло суб'єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Говорячи про корупцію в сучасному суспільстві, куратори 51-фм групи Леся Барабаш і куратор 21-ф групи Наталія Бондаренко наголосили на важливій ролі засобів масової інформації, оскільки їх завдання полягає не лише в інформуванні громадськості про конкретні випадки корупції , а й у пропагуванні антикорупційної програми, повідомленні про її успіхи, навчанні громадян, в тому числі і молоді, навичкам антикорупційної поведінки, формуванні нових норм цивільної моралі.

Корупція як соціально негативне явище в суспільстві
Корупція як соціально негативне явище в суспільстві

Світлана Власюк, к.е.н., доцент, викладач кафедри фінансів і кредиту