18.10.2013 6139

Козацькому роду нема переводу

Козацтво завжди було символом мужності, сили та непереможної волі нашого народу. Його подвиги споконвіку оспівували в піснях і баладах та переказували в билинах і легендах. А скільки у світі є творів художнього мистецтва присвячених мужнім воїнам величної нації…

15 жовтня 2013 року рада студентського самоврядування Уманського НУС влаштувала справжні гуляння та веселощі, присвячені до свята Козацької слави та Покрови Пресвятої Богородиці, яка була покровителькою та берегинею всього козацтва.

Участь у заході прийняли усі факультети Уманського національного університету садівництва, команди яких з запалом поринули у часи, коли отамани з військами своїми здобували славу для України.

Козацькому роду нема переводу
Козацькому роду нема переводу

На святі були присутні й шановні гості:

  • Підполковник, Отаман Уманського козацтва Сивак Володимир Миколайович;
  • Заступник отамана Уманського козацтва по осавульській службі Сокуренко Олександр Микитович;
  • Проректор з науково-педагогічної роботи із відокремленими структурними підрозділами, професор, доктор сільськогосподарських наук Заморський Володимир Васильович;
  • Викладач кафедри військової підготовки, майор Цкітішвілі Валерій Аркадійович.

Козацькому роду нема переводу
Козацькому роду нема переводу

Змагання розпочалися з феєричним розмахом: учасники тягнули автомобіль, чим і показали надзвичайну силу та жагу до перемоги. Перепочивши, команди приймали участь у конкурсі «Втеча з полону». Змагання видалось не тільки напруженим,а й змусило усіх посміятись.

А щоб наші козаки не залишилися голодними, проводився конкурс на швидкість поїдання вареників. Всі команди були у захваті від такого випробування.

І поки всіх присутніх своїми піснями розважали красуні-україночки, отамани з командами писали листа турецькому султану. Конкурс пройшов дуже жваво і приніс багато позитивних емоцій як гостям, так і самим учасникам.

Козацькому роду нема переводу
Козацькому роду нема переводу

Неабияку силу козацтва команди показали у конкурсах «Колеса» та «Швидкі гирі», де їм доводилось випробувати себе і показувати справжню командну гру.

Завершувало яскраве свято найемоційніше змагання – «Перетягування канату», у якому жорстку боротьбу та терпіння змушені були проявити усі команди.

Козацькому роду нема переводу
Козацькому роду нема переводу

За результатами усіх змагань, цьогорічним переможцем козацьких ігр стала команда факультету лісового і садово-паркового господарства, яка продемонструвала надзвичайно дружну колективну гру та прагнення до перемоги.

2 місце зайняла команда факультету економіки і підприємництва.

3 місце – команда інженерно-технологічного факультету.

Рада студентського самоврядування Уманського НУС висловлює вдячність за підтримку у проведенні заходу:

  • Пушці Олександру Сергійовичу, декану інженерно-технологічного факультету.
  • Чорнобабу Івану Федоровичу, завідувачу кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін та викладачам кафедри Миронюку Василю Авксентійовичу, Гребінюк Наталії Миколаївні, Бурбі Володимиру Івановичу, Кулібабчуку Віктору Вікторовичу.
  • Шаповаленко Наталії Іванівні, завідувачу центру культури і виховання.
  • Бібліотекарю Наукової бібліотеки Брижатюк Людмилі Миколаївні.

Козацькому роду нема переводу
Козацькому роду нема переводу

                                        Прес-служба ради студентського самоврядування

                                                                                                Уманського НУС