23.08.2022 3332

Крізь біль плекаємо ми нашу Незалежність

Шановні земляки, колеги та студенти!

Нинішній день є Днем народження нашої країни. І, незважаючи на війну, ми щоденно робимо подарунок для держави та для самих себе: гідно бережемо життя кожного, працюємо та волонтеримо. Це вже 182-й день, як ми пліч-о-пліч тримаємо варту захисту рідної землі та впевнено рухаємося до перемоги над російським окупантом, щоденними звершеннями, розумінням, глибокою людяністю, турботою та досягненнями надихаючи один одного.

Уманський національний університет садівництва цьогоріч так само, як і раніше, готовий прийняти у свою родину молоде поповнення. Адже всі дні війни наш колектив дбайливо та наполегливо працював і працює на наближення й утвердження нашої Перемоги. Молодь має намір і буде навчатися у стінах Уманського НУС, адже тут вільні духом юнаки і юнки знаходять опору для втілення власних мрій. Вони обирають різні спеціальності, але одне ми знаємо напевне: всі фахові спрямування стануть у нагоді зовсім скоро, коли настане наша, українська, Перемога. Амбітні аграрії і науковці стануть кращими фахівцями-практиками й освітянами країни, і неодмінно піднімуть нашу державу на вищий рівень світової арени. Тому що Україна має талановитих, добрих, сильних і працьовитих дітей. І свята справа кожного – мати запал у щоденні крокувати в напрямку розквіту та вдосконалення. Спершу – самих себе, а потім – вести за собою загал, молодь, оточення.

Проте ми завжди маємо пам’ятати і тих, ціною чиїх життів ми маємо можливість милуватися світанками, вчитися та зростати духовно і фізично, мріяти та творити. Полеглі воїни, серед яких і наші студенти та випускники, стали янголами-охоронцями та точкою, яка не дає можливість ведення зворотного відліку.

Шановні колеги та студенти! Нині ми маємо нагоду святкувати День Незалежності України – свято вільної духом землі та її народу, який вірить у свої сили, у свою державу та власне майбутнє. На жаль, нині не лунають радісні сурми. Однак через гіркі хвилини мовчання, нищівні артилерійські канонади та пропахлі смертю і страхом звуки тривог ми пройдемо до хвилин мудрих настанов, гарних побажань і радісних обіймів. Ми тепер маємо право на все, і насамперед – на життєвий світлий шлях для нашої рідної, найкращої у світі країни – України. Зі святом вас, земляки. Слава Україні! Героям слава!

 

Ректорат

Профком

Рада студентського самоврядування